Milorad Dodik

''Muslimani u BiH se plaše da će nešto što su na kvaran način uspjeli da urade biti poništeno''

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2024. 18:21

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se muslimani u BiH plaše da će nešto što su na kvaran način uspjeli da urade biti poništeno svjedočio Kristijan Šmit u Strazburu ili ne jer je to neodrživo.

Komentarišući to što Šmit u nekim procesima treba da svjedoči, a neće se pojaviti u procesu koji se vodi u Sudu BiH protiv predsjednika Srpske i v.d. direktora "Službenog glasnika", Dodik je rekao da se vidi da je to zloupotreba. 

Šmit bi trebalo da svjedočiti u Еvropskom sudu za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Kovačević protiv BiH", a "Avaz" je objavio da je pozvan "kao vrhunski tumač Dejtonskog mirovnog sporazuma".  

Predsjednik Dodik: Šmit pokušava da bude dio BiH na lažan način

Predsjednik Dodik: Šmit pokušava da bude dio BiH na lažan način

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarisao je danas i istup ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Еlmedina Konakovića na sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja u Njujorku.

Dodik je izjavio je da tema sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u Njujorku nije bila BiH već Palestina i da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković mislio da će ih impresionirati iznoseći laži o jednom konstitutivnom narodu u BiH. 

Komentarišući Konakovićevo izlaganje u kojem je iznio niz neistina o proteklom građanskom ratu u BiH, Dodik je rekao da Konaković misli da će nekoga ko dolazi iz muslimanskog svijeta tako impresionirati. 

Dodik: Konaković mislio da lažima impresionira učesnike sastanka u Njujorku

Dodik: Konaković mislio da lažima impresionira učesnike sastanka u Njujorku

On je naveo da se zalaže za to da u Palestini prestane rat što prije i da prestanu stradanja bilo koga, pogotovo djece, bez obzira sa koje strane, te da bi takav stav trebalo da dolazi i od BiH.

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković pokušao da zloupotrijebi sastanak Pokreta nesvrstanih zemalja u Njujorku da bi optužio Srbiju i srpski narod za agresiju i označio ih kao zločince i agresore.

Predsjednik Dodik: Mali Dino je obična narikača, političar u pokušaju bez vlastite politike i stava

Predsjednik Dodik: Mali Dino je obična narikača, političar u pokušaju bez vlastite politike i stava


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.