Sarajevo

Nema dokaza za Helezove tvrdnje: Neće biti istrage o navodnim kampovima

  • Izvor: Agencije
  • 25.10.2024. 14:43

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o neprovođenju istrage, nakon što je sa partnerskim agencijama ispitalo navode ministra odbrane BiH Zukana Heleza o kampovima u Republici Srpskoj u kojima Rusi navodno vrše obuke za terorističke napade, rečeno je Srni u Tužilaštvu BiH.

“Tužilaštvo BiH sa partnerskim agencijama, ispitalo je navode ministra Heleza, te je nakon provjera 6. maja donesena naredba o neprovođenju istrage, jer nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na postojanje osnova sumnje da je počinjeno neko od krivičnih djela propisano Krivičnim zakonom BiH”, naveli su iz Tužilaštva.

Iz te institucije su dodali da nema podataka o obukama za terorističke napade u Moldaviji, te da bi o tome svoju riječ trebale da daju nadležne institucije iz oblasti bezbjednosti.

Pacijent iz Foče transportovan za Beograd, iz Trebinja za Banjaluku dva

Pacijent iz Foče transportovan za Beograd, iz Trebinja za Banjaluku dva

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izrazio je juče uvjerenje da bi, da postoje bilo kakvi kampovi u BiH, pa i Republici Srpskoj, takve informacije mnogo ranije imale policijske i obavještajne agencije SAD, kao najmoćnije sile, a ne bi se o tome čitalo po moldavskim medijima.

Povodom saopštenja Ambasade SAD u BiH da su zabrinjavajući izvještaji iz Moldavije o postojanju kampova u Srpskoj u kojima Rusi obučavaju mlade za izazivanje nereda, Nešić je ponovio da bezbjednosne agencije u BiH ne raspolažu podacima da bilo gdje u BiH, pa ni u Republici Srpskoj, postoje kampovi u kojima su navodno obučavana lica iz Moldavije.

Pratite nas i putem Vibera