Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu

Vulić: Prijedlog zakona o imovini neće biti uvršten na dnevni red

  • Izvor: SRNA
  • 22.10.2024. 15:33

Prijedlog zakona o imovini nema potrebu da se nađe na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH niti će biti uvršten, istakla je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Sanja Vulić.

Vulićeva je istakla da je uvjerena u jedinstvo srpskog korpusa u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH kada se radi o ovom zakonskom prijedlogu.

Govoreći o preglasavanju srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović prilikom glasanja o prijedlogu zakona o imovini, Vulićeva je istakla da je imovina jasno definisana Dejtonskim sporazumima kao nešto što pripada entitetima i da bilo kakvo poigravanje sa tom temom jasno pokazuje da se radi na razgrađivanju tog sporazuma.

Amidžić: Prijedlog dopuna Zakona o PDV-u usklađen sa UIO

Amidžić: Prijedlog dopuna Zakona o PDV-u usklađen sa UIO

Ona je navela da je ponovo na sceni situacija da hrvatski narod nema svog člana Predsjedništva BiH već da su tu dva bošnjačka, koji su pod uticajem turiste Kristijana Šmita, koji ne želi ništa drugo osim prirodnog bogatstva BiH.

"To neće učiniti uslugu Bošnjacima ako dođe do centralizacije BiH, a neće doći, jer samo Dejtonska BiH ima budućnost i nikakva druga. Ovo minimiziranje, ponižavanje, omalovažavanje Hrvata i Srba, pokušaj istjerivanja sa ovih prostora, onemogućavanja stava, mišljenja i poštivanja sporazuma za mir ničemu dobrom ne vodi", smatra ona.

Cvijanovićeva razgovarala sa ambasadorkom Češke Republike u BiH: Mogućnost unapređenja saradnje

Cvijanovićeva razgovarala sa ambasadorkom Češke Republike u BiH: Mogućnost unapređenja saradnje

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva saopšteno je ranije da Predsjedništvo BiH ne može biti ovlašteni predlagač zakona o državnoj imovini, te da u skladu sa Ustavom može predlagati samo zakone iz domena svojih nadležnosti.

Sporni prijedlog zakona biće upućen u Parlamentarnu skupštinu BiH.

Prema Dejtonskom sporazumu, imovina ne pripada BiH, već isključivo entitetima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.