Kod Jablanice

Ispovijest vozača koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, put ispred mene je nestao

  • Izvor: Bljesak
  • 04.10.2024. 21:27

Jedan od onih koji su imali sreću i koji su se uspjeli izvući iz ove katastrofe je i vozač Matko čiji je kamion odron zatrpao u blizini Jablanice.

Dramatični prizori iz sjevernog dijela Hercegovine pristižu cijeli dan. Gradovi su potpuno poplavljeni, odsječeni, brojne kuće su srušene. Jedan od onih koji su imali sreću i koji su se uspjeli izvući iz ove katastrofe je i vozač Matko čiji je kamion odron zatrpao u blizini Jablanice.

 "U zadnji trenutak sam se uspio izvući. Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Klizište ispred mene odnijelo je sve. U trenu mi je odron došao do kamiona", kazao je vozač Matko za Bljesak.info

"Toliko sam umoran da mi nije ni do čega, vjerujte mi. Nisam spavao 48 sati. Vraćao sam se iz Sarajeva za Mostar i to me zadesilo jutros oko 2 sata. Padala je prejaka kiša i ugledao sam drvo na cesti zbog kojeg sam se zaustavio. U tom trenutku počeo je odron padati prvo na prikolicu pa na kamion i onda sam čuo gromoglasno tutnjanje i 50 metara ispred mene je odnijelo kompletnu cestu što sam vidio tek kasnije", priča Matko. 

"Čekao sam u kamionu cijelo veče jer bih u protivnom upao u blato i ne bih se mogao kretati. I onda kada je svanulo uspio sam prehodati taj nanos. Sreo sam ekipu iz Crne Gore i pokušali smo pješke doći do Jablanice međutim voda je bila ogromna i nismo uspjeli. Kasnije smo prešli preko pruge i kroz selo gdje je odron odnio kuće stigli do Jablanice. Bogu hvala nisam povrijeđen, samo sam umoran i psihički i fizički, žao mi je svih ljudi koje je zadesila ova nesreća", rekao je Matko za Bljesak.

Inače, prema službenim informacijama 19 osoba smrtno je stradalo, ima mnogo povrijeđenih i nestalih. Uz vatrogasce i hitne službe, na terenu je i vojska. 

Pratite nas i putem Vibera