Еlektroprivreda

U Zagrebu predstavljeno arhitektonsko rješenje kongresnog centra u Trebinju

  • Izvor: Agencije
  • 13.06.2024. 13:34

U Zagrebu je predstavljeno arhitektonsko rješenje kongresnog centra u Trebinju, čiji je autor zagrebački Arhitektonski studio "Nekoliko", a koje je odnijelo pobjedu na međunarodnom konkursu "Еlektroprivrede Republike Srpske".

Predavanju i izložbi projekta koji je i najveći arhitektonski izazov u ovom dijelu regije prisustvovala je i delegacija "Еlektroprivrede Republike Srpske".

Autori projekta su istakli da je ovo jedno od najuspješnijih i najuzbudljivijih arhitektonskog rješenja ovog studija, saopšteno je iz "Еlektroprivrede Srpske".

"Centralnosimetrična ljuska zgrade sa tri dominantne ostakljene fasade vertikalno se transformiše iz baze trougla na koju je struktura oslonjena u formu šestougla, a pri krovu ponovo ostavlja utisak trougla. Prisutan je utisak lebdenja nove strukture nad šumom", istakli su autori projekta.

Jezivo: Poznatoj regionalnoj dizajnerki zmija ušla u dječiju sobu

Jezivo: Poznatoj regionalnoj dizajnerki zmija ušla u dječiju sobu

Gost predavanja bio je i Ivan Rašković, profesor Arhitektonskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu i predsjednik stručnog žirija.

Kongresni centar čija je površina 30.000 kvadratnih metara, a investitor Mješoviti holding "Еlektroprivreda Republike Srpske", zamišljen je kao mjesto društvene, kulturne i umjetničke interakcije i socijalizacije.

Budući kompleks biće centar kongresne i obrazovne djelatnosti, ali će obogatiti i kulturnu ponudu grada stvarajući nove uslove za održavanje koncertnih, izložbenih, poslovnih i drugih sadržaja.

Zamišljeno je bude na lokalitetu Novog Trebinja, južnije od kompleksa "Grad sunca".

"To je lokalitet od 350 hektara, 25 hektara je namijenjeno za javne površine, park, hotel, kongresni centar, sportsku dvoranu, školu, Dom zdravlja, vrtić i druge sadržaje", istakao je direktor "Еlektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović.

Sahranjena djevojčica koju je ubio stric, riječi majke paraju srce

Sahranjena djevojčica koju je ubio stric, riječi majke paraju srce

Na međunarodnom konkursu za izradu idejnog rješenja kongresnog centra u Trebinju pristiglo je 39 radova iz cijelog svijeta.

Prvu nagradu je odnio rad zagrebačkog studija "Nekoliko".

Pratite nas i putem Vibera