Nakon trovanja

Naglo pale akcije Mekdonaldsa

  • Izvor: Telegraf
  • 23.10.2024. 10:25

Akcije kompanije Mekdonaldsa pale su za više od 10 odsto nakon što je američki CDC (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti) povezao izbijanje zaraze ešerihije koli (Е. Coli) sa jednim od hamburgera iz ovog restorana brze hrane.

"Ovo je brza istraga o epidemiji. Većina bolesnih ljudi prijavljuje da jedu Kuarter Pounder hamburgere iz Mekdonaldsa, a istražitelji brzo rade da bi potvrdili koji je sastojak hrane kontaminiran. Mekdonalds je povukao sastojke za ove hamburgere i oni neće biti dostupni za prodaju u nekim državama“, navedeno je u saopštenju CDC.

Opasnost od kontaminirane hrane

Najveći broj oboljelih dolazi iz država Kolorado i Nebraska, a sumnja se da je uzrok bolesti konzumacija "Kuarter Pounder" hamburgera, prenosi CDC.

Zbog govora hrvatskog ministra gore mreže: Zapetljavao, demantovao sam sebe...

Zbog govora hrvatskog ministra gore mreže: Zapetljavao, demantovao sam sebe...

Zbog predostrožnosti, Mekdonalds je privremeno povukao ovaj hamburger iz ponude u nekoliko država dok se ne utvrdi koji je sastojak kontaminiran. 

Istražitelji takođe pokušavaju da potvrde da li su problematični sastojci dostavljeni i u druge restorane ili prodavnice. Prema izveštaju, obustavljena je upotreba svježe isjeckanog luka i goveđih pljeskavica u nekim državama. Ove pljeskavice se koriste isključivo u "Kuarter Pounder" hamburgerima, dok je svježe isjeckani luk pretežno prisutan samo u ovoj vrsti hamburgera, a ne i u drugim menijima.

Šta možete učiniti

Mekdonalds je preduzeo mjere kako bi zaštitio potrošače i prestao je sa upotrebom svježeg luka i pljeskavica od četvrt kilograma u više država, dok se ne potvrdi izvor zaraze.

Ako ste pojeli pomenuti hamburger i imate ozbiljne simptome infekcije Е. coli, preporučuje se da kontaktirate svog ljekara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.