Mali Zvornik

Opština daje subvencije građanima, broj prijava ograničen

  • Izvor: Kurir
  • 24.10.2024. 12:12

Dvadeset nezaposlenih lica u opštini Mali Zvornik, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), dobilo je po subvenciji oko 300.000 dinara nepovratno za pokretanje sopstvenog posla u ovoj godini, saopšteno je na sajtu lokalne samouprave.

Ugovore za 15 korisnika, koji su ovo pravo ostvarili na osnovu Sporazuma između opštine i ekspoziture NSZ o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za 2024, uručili su im predsjednik malozvorničke opštine, Zoran Jevtić i direktor filijale NSZ u Loznici, Zoran Milovanović, dok je pet korisnika ovu podršku dobilo ranije.

MUP Srpske poslao obavještenje građanima Banjaluke

MUP Srpske poslao obavještenje građanima Banjaluke

U Malom Zvorniku je za te namjene ove godine obezbijeđeno 5,1 milion dinara, od čega je opština iz budžeta izdvojila 2.040.000, a preostalih 3.060.000 dinara dobijeno je od države, preko NSZ.

"U opštinskom budžetu smo najprije za ove subvencije opredijelili milion dinara, ali smo uvidjeli da postoji veći broj zahtjeva, pa smo iznos za tu namjenu uvećali na 2.040.000 dinara, kako bi subvencije za samozapošljavanje dobili svi kojima je potrebna ova podrška", kaže Jevtić, prenosi "Kurir".

On je poželio uspeh budućim preduzetnicima navodeći da je nezaposlenost u opštini Mali Zvornik u proteklih nekoliko godina drastično smanjena, kao i da će lokalna samouprava nastojati da i dalje "na sve načine podržava novo zapošljavanje".

Radost u afričkom selu: Hercegovac doveo vodu

Radost u afričkom selu: Hercegovac doveo vodu

Bespovratna pomoć za samozapošljavanje dodijeljena je pretežno za pokretanje proizvodnih i uslužnih djelatnosti, a u skladu je sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?