Milorad Dodik

"Kontejn emboks" će doprinijeti opstanku opštine

  • Izvor: SRNA
  • 24.09.2024. 16:21

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Rudom posjetio novootvoreni proizvodni pogon firme "Kontejn emboks", koji se bavi proizvodnjom podzemnih i nadzemnih kontejnera za otpad, ističući da će sa planiranih 100-150 zaposlenih doprinijeti opstanku ove lokalne zajednice.

Dodik je podsjetio na devastirani objekat koji je sada pretvoren u moderan proizvodni pogon, te zahvalio svima koji su pomogli da se ova investicija realizuje, a posebno investitoru.

"Firma iz Laktaša ovd‌je je odlučila da investira", rekao je Dodik i dodao da već 40 zaposlenih radi na određenim poslovima.

Predsjednik Dodik: Šmit pokušava da bude dio BiH na lažan način

Predsjednik Dodik: Šmit pokušava da bude dio BiH na lažan način

Prema njegovim riječima, za nekoliko mjeseci u pogonima u Rudom treba da počne sasvim nova proizvodnja, koja je unaprijed ugovorena i prodana za inostrano, prije svega evropsko tržište.

"To znači mnogo stvari - da naši proizvođači i u Rudom i u Laktašima mogu da dosegnu visoke standarde koje kupci postavljaju", konstatovao je Dodik.

On je istakao da zapošljavanje 100-150 radnika, koliko je planirano, za ovu društvenu zajednicu znači gotovo opstanak i dio je sna koji je imao zajedno sa ljudima iz Rudog, a koji se ostvaruje.

"Nama ne trebaju strani investitori koji će doći ovd‌je, vid‌jeti računicu i ako je nema odmah nestati, ovo je domaći investitor, renomiran proizvođač, koji ulaže realna sredstva", naveo je Dodik.

Posebno zadovoljstvo izrazio je činjenicom da će prostor, za koji je rekao da je nekada bio ruglo, biti jedna od najsavremenijih hala.

Dodik: Konaković mislio da lažima impresionira učesnike sastanka u Njujorku

Dodik: Konaković mislio da lažima impresionira učesnike sastanka u Njujorku

"Za Еvropu treba i uslovi rada da odgovaraju njihovim standardima, ne samo proizvod", zaključio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske dodao je da je na području Rudog otvoreno i radilište nove hidroelektrane Mrsovo, pojasnivši da se moralo proći kroz reviziju projekta da bi se prilagodili novonastalim okolnostima u vezi sa klimatskim promjenama.

"Do tada je brana bila prilagođena za stogodišnje eventualne vode, a sad moramo da pravimo brane koje će biti prilagođene za eventualno petstogodišnje vode koje mogu da ugroze samu elektranu i zato je moralo da se ide na novo projektovanje", precizirao je Dodik.

On je rekao da je izvođač uveden u posao i da se samo čeka rekonstrukcija projekta, navodeći da je u opštini Rudo već otkupljeno 40 odsto potopljenog zemljišta.

Dodik se osvrnuo na kritike opozicije kada su u pitanju investicije u Republici Srpskoj, ističući da se oni trude da sve obesmisle, pri čemu ne ulaze u stvarne probleme.

"Oni misle da je život rijaliti, a život su sasvim realni problemi koji vidite ovd‌je", zaključio je Dodik. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.