Hapšenje u Španiji

Dačić: Uhapšeni Filipović bio desna ruka ”Ludog Džonija”

  • Izvor: ATV
  • 23.10.2024. 15:07

Nikola Filipović (31), desna ruka Nikole Vušovića zvanog ”Ludi Džoni” uhapšen je u Barseloni, izjavio je potpredsjenik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je rekao da je Filipović uhapšen po Interpolovoj potjernici u okviru iste akcije u kojoj je prethodno uhapšen Nikola Vušović.

U akciji učestvovao MUP Srpske

”Policijski službenici SBPOK UKP u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima BIA, u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima španske, austrijske, njemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima ЕVROPOL-a dana 18.10.2024. godine, po Interpolovoj poternici Republike Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili su slobode Nikolu Vušovića, organizatora organizovane kriminalne grupe "vračarci", rekao je Dačić.

Uhapšen ”poručnik” Vračarskog klana, saradnik ”Ludog Džonija”

Uhapšen ”poručnik” Vračarskog klana, saradnik ”Ludog Džonija”

Dodao je da je Vušović u Srbiji osumnjičen za izvršenja tri krivična djela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959). Takođe se sumnjiči i za četiri krivična djela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (1979), Milošem Nilovićem, zvani Runjo (1989), Lazarom Vukićevićem (1989) i Strahinjom Savićem (1987). Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja ЕU.

Ubistva, podmetanja bombi...

”U okviru iste koordinisane akcije, dana 22.10.2024. godine, u Kraljevini Španiji, u Barseloni uhapšen je Nikola Filipović, član organizovane kriminalne grupe „vračarci“ i desna ruka Nikole Vušovića. Nikola Filipović osumnjičen je za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u pokušaju nad oštećenim Lazarom Vukićevićem. Nikola Filipović je sa još jednim članom organizovane kriminalne grupe učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola oštećenog Lazara. Takođe, u prethodnih nekoliko jmeseci, u saradnji i u zajedničkoj akciji sa gore navedenim državama uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe "kavači“ i to u Kraljevini Španiji, Milinko Brašnjović i Marko Stanković, direktni izvršioci krivičnog djela teško ubistvo, kao i Milovan Zdravković jedan od visokopozicioniranih članova organizovane kriminalne grupe „kavači“. Isto tako, početkom godine, uhapšen je u Republici Srpskoj Dušan Jovanović, član organizovane kriminalne grupe i direktni izvršilac krivičnog dela teško ubistvo”, izjavio je Dačić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Velike bitke Drugog svjetskog rata

    'Velike bitke Drugog svjetskog rata

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)