Осумњичен за убиство и отмицу

Ухапшен ”поручник” Врачарског клана, сарадник ”Лудог Џонија”

Шпанска полиција ухапсила је ”поручника” Врачарског клана и блиског сарадника Николе Вушовића, познатог као ”Луди Џони”, на основу међународне потјернице коју је за њим расписала Србија због убиства, те Аустрија због отмице, а и у Шпанији је осумњичен за рањавање!

Баш као и ”Луди Џони” и овај бјегунац од правосуђа је лоциран и ухапшен у Барселони у сарадњи са Европолом и МУП-ом Србије. 

”Осумњичени се налазио у бјекству након што је учествовао у убиству члана ривалског клана који је нестао у марту 2020. године, а чије је тијело касније пронађено код Сопота у Србији, са раном од ватреног оружја”, саопштила је шпанска Национална полиција.

У саопштењу се наводи да је Врачарски клан, који је огранак Кавачког клана, био у територијалном сукобу са Шкаљарским кланом још од 2014. године и заплијене пошиљксе кокаина у Валенсији, те да је у међусобним обрачунима убијено више од 60 људи.

”Ухапшени бјегунац се терети и да је у Аустрији учествовао у отмици и мучењу припадника ривалске банде, који су га након позивања у хотел под изговором да послују, киднаповали и претукли, тражећи од његогов оца 1.000.000 евра за његово ослобађање”, наводи се у саопштењу.

Истичу да је хапшење реализиовано у сарадњи са Европолом и кроз међународну истрагу и ЕНФАСТ тим, уз запажену сарадњу са истражиоцима из Аустрије, Србије, Њемачке, Хрватске, Словеније, Француске и Италије. Након вишегодишње истраге бјегунац је лоциран у Шпанији, односно Барселони.
Дачић: Ухапшени Филиповић био десна рука ”Лудог Џонија”

Дачић: Ухапшени Филиповић био десна рука ”Лудог Џонија”

”Бјегунац је инструисао своје сараднике и породицу да предузимају мјере контра надзора. Усљед притисака истражилаца придржавао се строгих безбједносних мјера и стално је мијењао идентитет. Користио је четири фиктивна идентитета, мијењао физички изглед, те вршио контранадзор како би на вријеме уочио присуство полиције прије него што би направио било какав покрет. Те мјере безбједности усвојила је читава његова околина и чланови породице које је упутио у те технике како би избјегли истрагу која би могла довести до његовог мјеста боравка”, саопштила је Национална полиција.

Наглашавају да су истражне радње омогућиле да се бјегунац лоцира у веома специфичном подручју Барселоне и након опсежне акције усљедило је његово хапшење.

”Овим хапшењем, којем се придодаје и хапшење ”Лудог Џонија” од 18. октобра, задат је тежак ударац врху Врачарског клана”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.