Хапшење у Шпанији

Дачић: Ухапшени Филиповић био десна рука ”Лудог Џонија”

  • Извор: АТВ
  • 23.10.2024. 15:07

Никола Филиповић (31), десна рука Николе Вушовића званог ”Луди Џони” ухапшен је у Барселони, изјавио је потпредсјеник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Дачић је рекао да је Филиповић ухапшен по Интерполовој потјерници у оквиру исте акције у којој је претходно ухапшен Никола Вушовић.

У акцији учествовао МУП Српске

”Полицијски службеници СБПОК УКП у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал и припадницима БИА, у координисаној акцији са полицијским службеницима шпанске, аустријске, њемачке, хрватске, словеначке полиције и полиције Републике Српске (УОТК), као и са представницима ЕВРОПОЛ-а дана 18.10.2024. године, по Интерполовој потерници Републике Србије, у Краљевини Шпанији, у Барселони, лишили су слободе Николу Вушовића, организатора организоване криминалне групе "врачарци", рекао је Дачић.

Ухапшен ”поручник” Врачарског клана, сарадник ”Лудог Џонија”

Ухапшен ”поручник” Врачарског клана, сарадник ”Лудог Џонија”

Додао је да је Вушовић у Србији осумњичен за извршења три кривична дјела тешко убиство на штету Александра Шарца (1985), Александра Халабрина (1994) и Драгана Ристића (1959). Такође се сумњичи и за четири кривична дјела тешко убиство у покушају и то над Самиром Дивљановићем (1979), Милошем Ниловићем, звани Руњо (1989), Лазаром Вукићевићем (1989) и Страхињом Савићем (1987). Исто тако, за Николом Вушовићем расписано је више Интерполових потерница у више земаља ЕУ.

Убиства, подметања бомби...

”У оквиру исте координисане акције, дана 22.10.2024. године, у Краљевини Шпанији, у Барселони ухапшен је Никола Филиповић, члан организоване криминалне групе „врачарци“ и десна рука Николе Вушовића. Никола Филиповић осумњичен је за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и за тешко убиство у покушају над оштећеним Лазаром Вукићевићем. Никола Филиповић је са још једним чланом организоване криминалне групе учествовао у подметању експлозивне направе и активирање исте испод кола оштећеног Лазара. Такође, у претходних неколико јмесеци, у сарадњи и у заједничкој акцији са горе наведеним државама ухапшени су припадници организоване криминалне групе "кавачи“ и то у Краљевини Шпанији, Милинко Брашњовић и Марко Станковић, директни извршиоци кривичног дјела тешко убиство, као и Милован Здравковић један од високопозиционираних чланова организоване криминалне групе „кавачи“. Исто тако, почетком године, ухапшен је у Републици Српској Душан Јовановић, члан организоване криминалне групе и директни извршилац кривичног дела тешко убиство”, изјавио је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.