Sarajevo

Maloljetniku koji je pucao ispred Srednje mašinske škole određen priremeni smještaj

  • Izvor: Avaz
  • 26.10.2024. 13:58

Opštinski sud u Sarajevu odredio je privremeni smještaj maloljetniku koji je u četvrtak pucao ispred Srednje mašinske škole, potvrdila je za portal „Avaza“ Amra Hodžić portparol Opštinskog suda Sarajevo.

Učenik prvog razreda Srednje mašinske tehničke škole pucao je na učenika trećeg razreda Srednje metalske škole ranivši ga u potkoljenicu. Ljekari su okvalifikovali povredu kao lakšu.

Inače, postupajuća tužiteljka Tužilaštva KS predložila je sudiji za maloljetnike Opštinskog suda Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora za maloljetnika koji je pucao.

Pritvor je bio predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivična djela. Osumnjičen je za izazivanje opšte opasnosti, nanošenje lakše povrede i nedozvoljeno držanje oružja.

Identifikovan maloljetnik koji je pucao na učenika ispred škole

Identifikovan maloljetnik koji je pucao na učenika ispred škole

Prilikom pretresa kuće u kojoj živi maloljetnik, pronađeno je oružje za koje se sumnja da je korišteno u ovom događaju.

Kako „Avaz“ saznaje od izvora bliskog istrazi, riječ je o nelegalnom oružju, odnosno pištolju koji nije bio ni u čijem legalnom posjedu. Policija utvrđuje na koji način je maloljetnik došao do pištolja. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Biznis klub (R)

    ' Biznis klub (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.