Сарајево

Идентификован малољетник који је пуцао на ученика испред школе

  • Извор: Б92
  • 24.10.2024. 17:09

Портпаролка Министарства унутрашњих послова у Сарајеву Мерсиха Новалић изјавила је данас да је полиција идентификовала малољетника који је пуцао на ученика који похађа Средњу школу металских занимања.

Она је новинарима рекла да се малољетник који је пуцао налази на криминалистичкој обради и да се терети за изазивање опште опасности.

Полиција је такође пронашла оружје за које сумња да је коришћено за извршење тог кривичног дјела. На упит о мјерама превенције вршњачког насиља, Новалић је казала да је министарство једна од карика у ланцу која се бави превенцијом. Према њеним ријечима, прошле године одржано је више од 500 радионица за ученике основних и средњих школа, али да је потребно да се и остале институције укључе.

Умро у кући чекајући хитну девет сати

Умро у кући чекајући хитну девет сати

"Можемо да говоримо и о феномену који је кулминирао о дојавама о постављеним експлозивним направама. Девет особа је лишено слободе, а осам је малољетно. Сви су ученици средњих школа са подручја Сарајева", навела је.

Такође је истакала да чињеница да је девет особа приведено и да је за шест одређена мјера смјештаја за малољетнике ипак не спречава да и данас стижу дојаве о постављеним бомбама у школама.

Драма у дворишту сарајевске школе: Малољетник оружјем повриједио ученика

Драма у дворишту сарајевске школе: Малољетник оружјем повриједио ученика

Испред зграде у којој су Средња школа металских занимања и Средња машинска техничка школа јутрос је дошло пуцњаве у којој је рањен један ученик.

Директорка Средње школе металских занимања Ирма Бехуловић рекла да је ученик који је рањен похађао ту школу, да је у стабилном стању и да није у животној опасности.

Она је рекла како су камере снимиле рањавање ученика и да је снимке преузела полиција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.