Niš

Napadnut direktor škole: Vrijeđao ga, prijetio i gađao ga flašom

  • Izvor: Telegraf
  • 23.10.2024. 14:02

Direktor OŠ "Miroslav Antić" u Nišu napadnut je 21. oktobra u prepodnevnoj smjeni, a tim povodom oglasio se kolektiv škole.

"Roditelj predškolskog djeteta koje pohađa ovu školu, rezigniran zbog postavljanja kapije i zabrane parkiranja u školskom dvorištu, upao je u kancelariju direktora, vrijeđao ga, psovao i prijetio mu, a na kraju ga i gađao flašom vode, pogodivši monitor koji je bio tik ispred direktora, na radnom stolu za kojim je sjedio. Na sreću svih, do povreda nije došlo. Ali iza ovog čina koji je svima nama neobjašnjiv i neshvatljiv ostala su pitanja: Šta bi bilo da se ovom čovjeku koji je vandalski ušao u školu pod rukom našao neki drugi predmet, a ne flaša vode? Šta da je bio precizniji? Znamo li da li je bio naoružan? Koliki je bio njegov bijes i na šta je bio spreman? Šta bi se desilo da je fizički nasrnuo? Kako bi reagovala djeca da su vidjela da neko nepoznat napada direktora?“, navedeno je u saopštenju.

Kako ukloniti masne fleke od ulja sa zidova

Kako ukloniti masne fleke od ulja sa zidova

Dodali su da sva ova pitanja zamjenjuje jedno: šta treba da se dogodi da prestanu ovakva dešavanja?

"Da li treba čekati da neki roditelj, nezadovoljan ocjenom koju je dijete dobilo, na sred časa uđe u učionicu i pred djecom nasrne na učitelja ili nastavnika? Da ga vrijeđa ili pokuša fizički da se obračuna sa njim dok djeca gledaju? A ako je u pitanju učiteljica ili nastavnica? Da li dječaci treba da gledaju kako muška ruka kreće ka ženi?“, navedeno je u saopštenju.

Dodali su da smo poslednjih godinu i više dana svjedoci vršnjačkog nasilja. 

Samo u BiH: Pretukao prijatelja pa došao u bolnicu i rekao doktorima ''Sam je pao na glavu''

Samo u BiH: Pretukao prijatelja pa došao u bolnicu i rekao doktorima ''Sam je pao na glavu''

"Kad su uzroci u pitanju, podijeljena su mišljenja ko je više kriv. Ali jedno je sigurno - roditelji su ti koji su djecu izrodili, vaspitavali i kao sedmogodišnjake upisali u školu. Pričali su im da nije lijepo tući se, svađati se, mrziti, ne biti dobar drug. Stiče se utisak kao da su jedno zaboravili - roditelji su najveći uzori svojoj djeci i njihovo ponašanje je model dobrog ponašanja, jer su to mama i tata. Imajmo na umu, u nadi da se ništa slično više neće dešavati u našoj školi: djeca imitiraju manire roditelja, zato pazimo na ponašanje, misli i djela ukoliko želimo da nam djeca izrastu u dobre, pravdoljubive i časne ljude“, poručili su u saopštenju, prenosi Telegraf.

Naveli su da se ovo juče dogodilo direktoru njihove škole te postavljaju pitanje kako da znaju da učitelji, nastavnici i vannastavno osoblje nisu sljedeći? 

Kusturić stigao u FZO, ”češljaju” se ugovori o respiratorima i njihovom transportu

Kusturić stigao u FZO, ”češljaju” se ugovori o respiratorima i njihovom transportu

"Kako da znamo da djeca u školi neće biti povrijeđena u nastupu bijesa razularenih pojedinaca? Ukoliko želimo dobro i samo dobro mališanima koji nam vjeruju, moramo stati na kraj ovakvim incidentima i zaštititi sve u školi“, navedeno je u saopštenju.

Ističu da se zaposlenima u školi mora vratiti dostojanstvo, ugled i autoritet kako bi nesmetano mogli da zaštite i sebe i djecu.

"Saosjećajući sa direktorom, koji je prošao kroz verbalno, psihičko i fizičko nasilje i koji se s pravom brine za svoju bezbjednost i bezbjednost svoje porodice, apelujemo da se zaštite svi radnici škole. Ne zaboravite, prosvetni radnici i djeca su u istoj zgradi, u istim učionicama, u istom dvorištu. Napade na njih gledaju djeca. I uče", zaključuju na kraju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:00 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:15 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)