Beograd

Novo hapšenje u slučaju oružja u garaži u Novom Beogradu: Privedeni ima samo 19 godina

  • Izvor: Telegraf
  • 03.10.2024. 17:21

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšen V.M. (19) koji se dovodi u vezu sa arsenalom oružja nađenim u garaži u Novom Beogradu, rečeno je iz VJT za Telegaf.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Inače, u pritvoru se nalaze momak N.D. (24) i djevojka A.B (20) kojima je sud odredio pritvor do 30 dana.

N.D. je rekao u tužilaštvu da je oružje njegovo i da je djevojka "čista".

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo: Oslobođen je!

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo: Oslobođen je!

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni kao pripadnici grupe koja za cilj ima vršenje krivičnih djela, od neutvrđenog dana do 26. septembra u iznajmljenoj garaži stambene zgrade na teritoriji opštine Novi Beograd držali veću količinu vatrenog oružja, dijelove vatrenog oružja, municiju, minsko-eksplozivna sredstva i sredstva velike razorne moći čije držanje nije dozvoljeno građanima.

U iznajmljenoj garaži pronađen je jedan ručni raketni bacač, dvije tromblonske mine, eksploziv, šest detonatorskih kapisli, 7 ručnih bombi, 8 automatskih pušaka sa 14 okvira, jedan pištolj, kao i 2.734 komada municije različitog kalibra.

U automobilu marke “BMW”, koji je u vlasništvu osumnjičene A.B, pronađena su tri pištolja, 203 komada pištoljske municije različitog kalibra, jedna ručna bomba, tri elektronske vagice za precizno mjerenje, kao i opojna droga kokain ukupne neto mase 1.487,68 grama i opojna droga kanabis ukupne neto mase 179,96 grama.

Šta se radi u Gradskoj upravi? Prostorije pretvorili u izborni štab PDP-a, radnike puštaju ranije kako ne bi stvorili gužve

Šta se radi u Gradskoj upravi? Prostorije pretvorili u izborni štab PDP-a, radnike puštaju ranije kako ne bi stvorili gužve

U stanu na teritoriji GO Voždovac pronađeno je 0,53 grama opojne droge kokain i jedna vagica za precizno mjerenje.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je da tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

On je naglasio da istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti djelovanja ove kriminalne grupe.

„U toku istrage biće obavljena neophodna vještačenja, biće ispitani svedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvrđivanja kako je nabavljeno pronađeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem“, naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.