Goran Džonić

Otkriveno šta je pronađeno na novcu koji je sakrio ubica porodice Đokić

  • Izvor: Nova.rs
  • 25.09.2024. 18:01

Na novcu koji je sin Gorana Džonića nedavno pronašao na tavanu porodične kuće a za koji se sumnjalo da potiče iz trostrukog ubistva i pljačke, pronađeni su biološki tragovi koji potvrđuju da je pribavljen zločinom.

"Novac koji je nedavno pronađen podvrgnut je forenzičkoj odbrani i na njemu su pronađeni DNK tragovi vlasnika mjenjačnice Gorana Đokića koga je pre tri godine ubio njegov brat od ujaka Goran Džonić. To je potvrdilo sumnje da je novac pripadao Đokiću koga je Džonić likvidirao zajedno sa suprugom Gordanom i dvadesetpetogodišnjom ćerkom Lidijom a zatim ih opljačkao“, navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Kao i ostali dokazi i taj novac se nalazi u Višem javnom tužilaštvu u Nišu koje je Džonića optužilo za teško ubistvo zbog čega je osuđen na doživotnu robiju.

Pronađen dio novca svirepo ubijene porodice Đokić

Pronađen dio novca svirepo ubijene porodice Đokić

"Kako je Džonić već dobio maksimalnu kaznu koja se može izreći po našem Krivičnom zakoniku, otkriće novih dokaza neće značiti pokretanje ponovnog postupka protiv njega“, objašnjavaju naši sagovornici.

Da podsjetimo, majka ubijenog Gorana Đokića saopštila je da je na tavanu Džonićeve kuće nedavno pronađen sakriven novac a to je potvrđeno i u izvorima bliskim istrazi.

"Džonići su nam prve komšije, saznala sam da im se pokvarila nadzorna kamera pa se jedan od Goranovih sinova popeo na tavan da vidi šta nije u redu. Kako sam saznala, na tavanu ispod greda pronašao je oko tri i po hiljade evra za koje oni uopšte nisu znali pa su pretpostavili da ih je Goran sakrio. Plašeći se da bi mogli da budu uhapšeni kao saučesnici, jer su već bili u pritvoru sa ocem, odmah su pozvali policiju. Ja sam iz moje kuće to vidjela pa sam se raspitala o čemu se radi. Sigurna sam da je to novac koji je ukraden od mog mrtvog sina, a vjerujem da to nije sve, da je Goran negdje sklonio još para za šta njegova porodica možda ni ne zna“, kazala je Stojanka Đokić, prenosi "Nova".

Ovu informaciju provjerili smo u dobro obaviještenim izvorima uključenim u ovaj slučaj koji su nam potvrdili da je validna.

Sanja Stojanović nestala sa javne scene nakon što se njen eksplicitni snimak pojavio u javnosti

Sanja Stojanović nestala sa javne scene nakon što se njen eksplicitni snimak pojavio u javnosti

"Tačno je, pronađena je izvjesna suma novca, ne mogu precizno da kažem o kom se iznosu radi. Obaviještena je policija i tužilaštvo, obavljen je uviđaj i novac je preuzet radi dalje forenzičke obrade kako bi se ustanovilo da li na njima ima bioloških tragova Đokića što bi potvrdilo sumnju da taj novac potiče iz pljačke i trostrukog ubistva. Vrlo je vjerovatno da je to novac Gorana Đokića jer ne postoji nijedno drugo objašnjenje zbog čega bi ga Džonić sakrio na tako nepristupačnom mjestu, a da čak ni svoju porodicu ne obavijesti o tome. To se uklapa u cjelokupno njegovo postupanje sa ukradenim novcem koji je sakrivao odmah nakon zločina“, rekao je ranije neimenovani, navodno dobro obaviješteni, izvor portala "Nova".

Prema optužnici, Džonić je iz bratovih kola ukrao 1.380.000 dinara, 27.130 evra, 3.940 švajcarskih franaka i 1.850 dolara. Taj novac pronađen je zakopan u dvorištu kuće njegovog sina i u garaži. Odmah poslije zločina rođaku je vratio 10.000 evra koje je pozajmio da bi otplatio sinovu kuću gdje je sakrio ostatak ukradenog novca.

Džonić je vozilo u kojem je Đokić bio sa suprugom Gordanom i dvadesetpetogodišnjom kćerkom Lidijom u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine a koja se vraćala iz posjete Stojanki zaustavio nedaleko od njene kuće i zamolio ih da ga odvezu do mjesta zvanog “Dudine Bare” na obali Morave, kako bi navodno sipao gorivo u motocikl koji mu je tamo ostao.

Tri sna koja imaju iznenađujuće značenje

Tri sna koja imaju iznenađujuće značenje

Brata u vozilu ubija jednim hicem a u snahu i bratanicu puca dva puta. Njihova tijela poliva benzinom a zatim ih odvlači u obližnju jamu i leševe pokriva daskama. Bratovim “folksvagen pasatom” odlazi u zabačeno područje u ataru sela Donja Trnava, uzima novac koji je Goran držao u automobilu a zatim ga pali. Skuterom koji je prethodnog dana ostavio na tom mjestu vraća se u Moravac i u kući svog sina Stefana sakriva ukraden novac.

Goranova snaha Verica Đokić odmah prijavljuje nestanak porodice na molbu Goranove majke Stojanke koja se zabrinula jer ih nije mogla dobiti na telefon. Poslije intenzivne potrage policija 2. oktobra pronalazi spaljeno vozilo porodice Đokića u ataru sela Donja Trnava a istog dana u jami na obali Južne Morave u selu Moravac i njihova ugljenisana tijela. Dvadeset dana kasnije uhapšen je Goran Džonić, njegovi sinovi Milan i Stefan te braća Kostadin i Aleksandar Milošević koje je lažno optužio da su mu bili saučesnici. Poslije pet mjeseci provedenih u pritvoru, svi oni su pušteni jer je ustanovljeno da je Džonić zločin počinio sam.

Zbog teškog ubistva iz koristoljublja i nedozvoljenog držanja oružja 13. juna 2023. godine Džoniću je prvostepenom odlukom izrečena doživotna robija. Njegov branilac Biljana Pešič izjavljuje žalbu ali ga Apelacioni sud pravnosnažno osuđuje na istovjetnu kaznu sa pravom na uslovnu slobodu poslije 27 godina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)