Oglasio se MUP ZDK

Policija u Zenici uhapsila mladića (21) koji je zapalio tri vozila

  • Izvor: Avaz
  • 17.10.2024. 16:18

Tri automobila su gorjela juče oko 02:25 sati, u Zenici, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića kod broja 19. Do požara je došlo na vozilima golf, vlasništvo B.K., citroen, vlasništvo Е.R., oba lica iz Zenice, te škoda čije se vlasništvo još uvijek utvrđuje, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Izvršen uviđaj

- Odmah po prijavi navedenog događaja, na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Centar, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, te je u 02.50 sati požar lokalizovan. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar, obezbijeđeno je lice mjesta, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je naložio da se u jutarnjim satima izvrši uviđaj - navodi se u saopštenju.

Agencija za bankarstvo nije pomogla radnicima ATV-a i drugih sankcionisanih firmi

Agencija za bankarstvo nije pomogla radnicima ATV-a i drugih sankcionisanih firmi

U jutarnjim satima, na lice mjesta izašli su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 i Inspektor za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, te je izvršen uviđaj. Prema preliminarnim rezultatima konstatovano je da je požar na sva tri vozila namjerno izazvan, direktnim prinošenjem otvorenog plamena lako zapaljivoj materiji od strane nepoznate osobe ili više njih.

Nakon ove konstatacije, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije su u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije preduzeli aktivnosti u cilju rasvjetljavanja opisanog događaja i otkrivanja počinioca.

U Zenici zapaljena tri auta, gorio i golf 2

U Zenici zapaljena tri auta, gorio i golf 2

Kao rezultat naznačenih aktivnosti u veoma kratkom roku istog dana, prikupljena su operativna saznanja da se u vezu sa izvršenjem gore navedenog krivičnog d‌jela može dovesti lice H.D. (2003) iz Zenice, koje je od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije locirano na području Grada Zenica, te je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave 1, gd‌je je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Biće predat Tužilaštvu

Tokom obrade, isti je u potpunosti priznao da je izazvao požar na gore navedenim vozilima, te je ispitan u svojstvu osumnjičenog, a prikupljeni su i drugi materijalni dokazi. Takođe je osumnjičeni H.D. tokom kriminalističke obrade priznao i izvršenje krivičnih d‌jela "Teška krađa" u pokušaju na štetu Javnog preduzeća "Parking servis", d.o.o. Zenica, te krivičnog d‌jela "Krađa" iz pekare "Merla" u naselju Blatuša, kojom prilikom je otuđen neutvrđen iznos novca, a koje je izvršio tokom noći 16.10.2024. godine.

Još jedna teška saobraćajka u BiH, troje povrijeđenih

Još jedna teška saobraćajka u BiH, troje povrijeđenih

Dana 17.10.2024. godine, nakon kompletiranja dokaza i obavještenja, osumnjičeni H.D. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim d‌jelima "Teška krađa" iz člana 287. KZ FBiH, u vezi sa članom 28. KZ FBiH "Pokušaj", "Izazivanje opće opasnosti" iz člana 323. stav 1. KZ FBiH, "Oštećenje tuđe stvari" iz člana 293. KZ FBiH i "Krađa" iz člana 286. KZ FBiH, a sve u vezi sa članom 54. KZ FBiH "Sticaj" biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na daljnje postupanje.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.