Osijek

Poskupio kafu za jedan cent pa kažnjen sa 600 evra

  • Izvor: Agencije
  • 22.10.2024. 12:25

Ugostitelj iz Osijeka kažnjen je sa 150 evra, a njegova kompanija sa 450 jer je u kafiću podigao cijenu kafe za jedan cent nakon uvođenja evra.

Kaznu je odredio Opštinski sud u Osijeku jer je optuženi 7. januara 2023., sedam dana nakon uvođenja evra kao zvanične valute, "prilikom pružanja ugostiteljskih usluga koristio nepoštenu, odnosno agresivnu poslovnu praksu zabranjenu odredbama iz Zakona o zaštiti potrošača", prenosi N1.

Nestao Gojko Topić, policija moli za pomoć

Nestao Gojko Topić, policija moli za pomoć

Kako se navodi u presudi, određene su ugostiteljske usluge naplaćivali potrošačima po cijenama višim nego 31. decembra 2022., pa je tako gazirani sok od 0,25 litara naplaćivan po cijeni od dva evra, a 31. decembra 1,99 evra, odnosno cijena usluge je povećana za jedan cent.

Sukobili se zbog djevojke: Marokanac optužen za pokušaj ubistva u Banjaluci

Sukobili se zbog djevojke: Marokanac optužen za pokušaj ubistva u Banjaluci

Kako se navodi u nepravosnažnoj presudi, "krivi su jer su na taj način doveli potrošače u nepovoljniji finansijski položaj koristeći uvođenje evra 1. januara 2023. kao službene valute i okolnosti u kojima se potrošači nalaze, a koje okolnosti su bitno uticale na odluku potrošača pri kupovini usluga, odnosno koristili se nepoštenom, odnosno agresivnom poslovnom praksom".

Rok za isplatu kazne je tri mjeseca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?