Оптужница

Сукобили се због дјевојке: Мароканац оптужен за покушај убиства у Бањалуци

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу против држављанина Марока Ејуба Саргинија (27) због покушаја убиства држављанина Индије Г.С. кога је скалпелом убо у врат у Бањалуци.

Напад се догодио 15. јула ове године у Гундулићевој улици. У оптужници се наводи да је Г.С. на позив малољетне В.М., с којом је био у емотивној вези, дошао на аутобуско стајалиште и вербално напао Ејуба Саргинија (Eyub Sargini).

”Разлог за вербални напад је било то што је Саргини претходно узнемиравао малољетну В.М. и пратио њено кретање од тржног центра до аутобуског стајалишта. Када је Г.С. захтијевао од малољетне В.М. да позове полицију оптужени је из торбице извадио скалпел, са сјечивом дугачким шест центиметара, и замахнуо према рамену оштећеног, нанијевши му посјекотину дугачку четири центиметра”, наводи се у оптужници.

Бранећи се од напада Г.С. је шаком ударио Саргинија у главу, односно у десно око. Од ударца оптужени је пао на тло.

Индијац посјечен скалпелом, за нападачем се трага

Индијац посјечен скалпелом, за нападачем се трага

”Оптужени је након тога устао и држећи у руци скалпел поново је замахнуо према врату Г.С., свјестан да тиме може проузроковати и смрт оштећеног, па је то и хтио. Са сјечивом је убо Г.С. у предјелу врата, нанијевши му посјекотину дугачку седам центиметара”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је оптужени Саргини након тога кренуо да бјежи према улици Боре Станковића, а рањени Г.С. је кренуо за њим у намјери да га спријечи у бјекству прије доласка полиције. Ту је поново дошло до нагуравања, при чему је оптуженом избијен скалпел из руке.

Због покушаја убиства Индијца у Бањалуци ухапшен Мароканац

Због покушаја убиства Индијца у Бањалуци ухапшен Мароканац



Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.