Alija Balijagić

Potraga za ubicom iz Bijelog Bolja traje već treći dan, evo šta ometa istragu

  • Izvor: Agencije
  • 28.10.2024. 19:39

Alija Balijagić, osumnjičeni za dvostruko ubistvo u okolini Bijelog Polja već tri dana se nalazi u bjekstvu i za njim traga policija i vojska. Balijagić je kriminološki opisan od strane nadležnih organa kao lice koje je sklono kretanju i dobro poznaje teren, ne samo kod Tomaševa, gdje je izvršen zločin, nego i cijelu sjevernu regiju Crne Gore.

To je, između ostalog, zaključeno i na osnovu njegovog ranijeg kretanja i krivičnih djela koja su i ranije izvršena a za koja je on bio osuđen i osumnjičen.

Da se radi o profilu osumnjičenog čije je ponašanje teško predvidjeti kazao je juče u izjavi za medije i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević.

On je, između ostalog, naveo da se radi o osobi koja dobro poznaje teren, površinu koja je izuzetno ogromna.

Prevrnuo se policijski automobil tokom potrage za ubicom Alijom Balijagićem

Prevrnuo se policijski automobil tokom potrage za ubicom Alijom Balijagićem

„Mogli ste se uvjeriti da je od juče vojska na terenu, od danas u većem broju. Vidite da je teren dosta velik. Da je u pitanju pojedinac čije je ponašanje teško pretpostaviti. Na ovolikom velikom području on je mogao krenuti u svakom pravcu“, naglasio je juče u izjavi Lazarević.

Treći dan potrage

Podsjećamo, u toku je treći dan intenzivne potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je izvršio dvostruko ubistvo u kojem su stradali brata i sestra Jovan i Milenka Madžgalj. Naime, od trenutka kada je zločin prijavljen policija je sve raspoložive kapacitete angažovala povodom ovog slučaja.

Pored toga angažovana je i podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore, piše Blic.

Bijelo Polje, prilazi tom gradu i izlazi iz njega, kao i selo Sokolac u rejonu Tomaševa u kojem se zločin i desio pod policijskom su opsadom. U potragu su i dalje uključene sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući i helikopterske jedinice, kso i specijalne snage policije i psi tragači. Angažovani su i pripadnici Posebne jedinice policije i Protivterorističke jedinice policije.

Hladnokrvno ih ubio poslije ručka: Ovo su brat i sestra kojima je presudio Alija Balijagić

Hladnokrvno ih ubio poslije ručka: Ovo su brat i sestra kojima je presudio Alija Balijagić

Osumnjičeni za ubistvo je Alija Balijagić, višestruki povratnik.

Pucao sa prozora kuće

Alija je sa prozora jedne kuće pucao na brata i sestru i usmrtio ih. Kako se vidi na fotografijama, na prozoru kuće sa kog je pucano nalazi se stiropor.

Jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na Balijagića primljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično djelo i izvršeno. Poručuju da se navedena prijava odnosila na okolnost da se Balijagić nalazi u zaseoku Sokolac i da poseduje pušku, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Izvor iz samog vrha bezbjednosnog sektora kazao je “Pobjedi” kako je jedan od razloga zbog kojeg Balijagić još uvijek izmiče policiji činjenica da on odlično poznaje teren u selu u kojem je ubistvo počinjeno.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: