Niš

Poznati biznismen uhapšen zbog otmice djece pronađene u Srbiji

  • Izvor: Agencije
  • 17.10.2024. 18:15

Troje mališana koja su nestala  u ponedjeljak iz njihovog doma u Santandreji, u trenutku kada ih je čuvala dadilja pronađena su danas u Nišu, a za otmicu se sumnjiči njihov otac, rumunski biznismen Adrijan Martijan (54).

Za djecom uzrasta 8, 9 i 11 godina se tragalo danima, a srpska policija uhapsila je njihovog oca u Ulici Dimitra Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona.

Balkanski tajkun je čak u jednom trenutku, dan nakon nestanka objavio video, koji je navodno dobio, na kojem se vide dječica kako majku optužuju da je "organizovala neke ljude da ih uzmu".

Djeca na snimku su izjavila: "Nećemo da dođemo kod tebe. Ovi ljudi su nas lagali da nas vode kod tate, a htjeli su kod tebe da nas dovedu".

U Nišu pronađena oteta djeca iz Rumunije

U Nišu pronađena oteta djeca iz Rumunije

Rumunski mediji pisali su da su oba roditelja bila pod lupom zbog sudskog procesa oko starateljstva.

Ocu mališana je bilo zabranjeno da prilazi djeci, a on je, da ne bi prekršio mjere, preselio u prikolicu udaljenu 100 metara od kuće u kojoj su bila djeca koje je čuvala dadilja. Adrijan Martijan je čak optužio bivšu suprugu da ga je pratila i dronom da vidi da li će se približiti djeci i prekršiti zabranu.

Sud je navodno u jednom trenutku odlučio da majka treba da brine o djeci, ali su oni navodno odbijali da ostanu sa njom već su zahtijevali da ostanu uz dadilju.

Podsjećamo, ministar Dačić je obavijestio svog rumunskog kolegu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu postupajući po prijavi krivičnog djela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (1970) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloljetne djece takođe rumunske državljane starosti 11, 9 i 8 godina.

Novak Đoković bez ovih voćki nikuda ne ide

Novak Đoković bez ovih voćki nikuda ne ide

Na osnovu kriminalističko-obavještajnih informacija, ministar Dačić je rumunskom kolegi rekao da je srpska policija,u Ulici Dimitra Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14:30 časova, zaustavila automobil mercedes sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete djece M.A. (1970), kao i troje maloljetne djece M.R.A. (2016), M.A.A. (2015) i M.R.A. (2013).

Dačić je dodao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A. M. djecu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

On je inače, u posljednjih mjesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova djeca nisu zvanično ušla u Srbiju.

Takođe, istakao je da je kod njega policija pronašla i zaplijenila više mobilnih telefona i više različitih SIM kartica.

Rumunska i srpska policija koordiniraće dalje aktivnosti na ovom slučaju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:00 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:15 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)