Novi Pazar

Psi lutalice napali dječaka

  • Izvor: Agencije
  • 10.10.2024. 08:30

Težak incident odigrao se u Novom Pazaru kada je u naselju Lug u blizini Osnovne škole „Desanka Makismović“ čopor pasa lutalica napao dječaka, inače učenika te škole. Čitav događaj zabilježen je sigurnosnim kamerama i izgleda jezivo.

Dječak je krenuo na časove u prvoj smjeni, kada ga je na trotoaru napao čopor pasa lutalica.

Krenuli su da trče i da laju na njega, a dječak je instinktivno krenuo da bježi, a oni su ga stjerali u ćošak. Na svu sreću vozač putničkog automobila je to primijetio. 

Automobil sletio u rijeku Bosnu: Spašena osoba tvrdi da su u vozilu bile još tri osobe

Automobil sletio u rijeku Bosnu: Spašena osoba tvrdi da su u vozilu bile još tri osobe

Okrenuo se i krenuo ka psima, koji su se jedva razbježali kada je automobil krenuo na njih, opisuje za RINU situaciju mještanin koju je vidio na snimku sigurnosnih kamera čitavu situaciju.

Kap koja je prelila čašu

Psi lutalice godinama ogroman problem u Novom Pazaru

Ovo je samo kap koja prelila čašu kad je u pitanju problem pasa lutalica u Novom Pazaru. Psi lutalice se kreću u čoporima i ne biraju žrtve, napadaju djecu, starije, majke i trudnice.

– Samo se pitamo zašto taj dugo obećavani azil nije izgrađen. On je trebalo da bude završen još prošle godine, a evo prođe i ova godina i od azila ništa. Da li treba da strijepimo svaki put kad djecu pošaljemo u školu, ovo je zaista katastrofa – dodaju mještani.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: