Poginulo pet osoba

Rođaka Dijane Kutlačić koja je poginula kod Raške ispričala potresne detalje nesreće

  • Izvor: Kurir
  • 23.09.2024. 11:48

Ništa od moje Danijele nije ostalo... Bože, šta su oni Bogu zgriješili da ih u jednom danu sve tako uzme.

Neutješna rođaka Dijana Kutlačić (27), djevojke koja je juče poginula u nesreći na putu Raška-Kraljevo zajedno sa svojim komšijom Danijelom Lazovićem i njihovo troje dece, ispričala je za Kurir potresne detalje udesa. Podsjetimo, u sudaru je učestvovalo vozilo "ford" kojim je upravljao Lazović i vozilo Vojske Srbije koje je vozio M. V. Nakon nesreće preživjela je jedino Mirjana Lazović Bugarić, supruga i majka stradale djece. 

Otac uzeo vaspitačicu za taoca i prijetio joj nožem

Otac uzeo vaspitačicu za taoca i prijetio joj nožem

- Jad, tuga i bol do neba! Nesreća se dogodila kada su svi zajedno krenuli u manastir Studenicu je se tamo tradicionalno održava sabor povodom praznika Mala Gospojina. Danijel i Mirjana su prve komšije mojoj Dijani, kuća do kuće, bukvalno su na pet metara jedni od drugih - kaže potresnim glasom rođaka stradale djevojke i dodaje:

- Uh... Ne znam ni kako se držim, ali nastaviću. Udes je bio toliko stravičan da je "ford" bio ispod vojnog vozila. Nije se vidio, znači bili su potpuno priklješteni. Ne znam kako je uopšte Mirjana uspjela da preživi takav udar, a iskreno da vam kažem, ne znam ni kako će da živi sad bez porodice. 

Nestao Željko Cvijić iz Banjaluke, porodica moli za pomoć

Nestao Željko Cvijić iz Banjaluke, porodica moli za pomoć

Sagovornica Kurira je potom dodala, "da od njene rođake ništa nije ostalo."

- Za nesreću sam čula iz medija, onda sam vidjela fotografiju auta. Bio mi je poznat, poslije sam po komentarima naslutila o kome se radi. Dijana je pričala da će ići u subotu u manastir. Znala sam da je više nema ako je u tim kolima - kaže ona i dodaje:

- Satima su ih izvlačili... Samo su kosti ostale od njih, od moje Dijane, od naših milih komšija. Mirjana je kažu bila svjesna svega dok su je izvlačili. Dozivala je djecu, muža, Dijanu, ali odgovora nije bilo.

Snimak potpunog haosa: Tuča oko 30 članova dvije porodice - sijevali noževi, katane, motke

Snimak potpunog haosa: Tuča oko 30 članova dvije porodice - sijevali noževi, katane, motke

Kako nam je zatim objasnila poginula Dijana i njene komšije, petočlana porodica Lazović bili su prve komšije.

- Lijepo su se slagali, porodice su se družili. Dijana je njihova vršnjakinja i imali su baš lijep odnos, znala je i dječicu da im pričuva s obzirom da nije bila stalno zaposlena - kaže rođaka stradale djevojke i dodaje da je Dijana živjela sa roditeljima, dok joj se sestra udala i odselila. 

- Danijela je završila srednju školu, nije išla na fakultet. Njena majka je za stalno zaposlena na skijalištu i ona je sezonski išla sa njom da radi gore na planinu. Bila je vrijedna, kulturna i fina devojka.

Rođaka je zatim dodala da još uvijek ne zna kada će biti sahrana.

Detalji stravičnog udesa na putu Kraljevo-Raška: Poginula petočlana porodica

Detalji stravičnog udesa na putu Kraljevo-Raška: Poginula petočlana porodica

- Ovo je velika tragedija koja nas je sve zavila u crno. Pokušavam da nađem neki razlog zašto se ovo desilo, ali ga ne nalazim - kaže potresnim glasom rođaka stradale Dijane Kutlačić.

Kako smo ranije prenijeli, MUP Srbije oglasio se saopštenjem u kom su naveli da je nakon nesreće priveden M. V. vozač vozila Vojske Srbije i to zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško delo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Istragu povodom nesreće sa smrtnim ishodom vodi Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Steglo mi se srce, cijelo tijelo...

Rođaka poginule Dijane Kutlačić rekla je da je njena porodica neutešna nakon nesreće i "da samo gleda na ulazna vrata kuće u nadi da će ona pojaviti."

Tužan oglas sa bandere: 'Zovem se Đorđe, nemam porodicu, potreban mi je smještaj'

Tužan oglas sa bandere: 'Zovem se Đorđe, nemam porodicu, potreban mi je smještaj'

- Oni su neutešni, ne mogu da prihvate da im je dete stradalo. A pritom kad razmišljaju o nesreću samo plaču i dozivaju i komšije koji su stradali sa njihovom mezimicom - kaže Dijanina rođaka za Kurir i dodaje:

- Krenula sam juče kod njih kada sam saznala za nesreću... Prolazim pored kuće Lazovića i vidim veš na žici, dječje igračke po dvorištu, bicikl i trotinet. Steglo mi se i srce i cijelo tijelo. Pomislim Bože, pa što si ih uzeo, trebali su da žive, da im se radujemo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?