Split

Uhapšen manijak koji je šipkom udario djevojku pa je silovao

  • Izvor: Agencije
  • 18.06.2024. 14:16

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio je danas da je priveden muškarac koji se dovodi u vezu s mučnim slučajem iz Splita u kojem je šipkom napadnuta 18-godišnja djevojka usred noći, nakon čega je silovana.

Tom prilikom djevojci je slomljena ruka, a ima i povrede glave.

Božinović je rekao da su ga našli svojim kanalima, a ne zahvaljujući dojavama građana kojima je policija uputila apel za pomoć.

Novinari su pitali zašto je policija snimak počinioca objavila u ponedjeljak uveče, nakon svih večernjih vijesti, Božinović je rekao:

"Taj nas je događaj s pravom zgrozio, policija je odmah krenula u kriminalističko istraživanje i koristila je sve alate koji joj stoje na raspolaganju. Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem je privedena u splitskoj policiji. Snimak se koristio, ako može pomoći, ali ovaj slučaj je policija odradila koristeći svoje operativne metode. Od snimka nije bilo pomoći, policijski rad koji je doveo do, rekao bih, brzog otkrića osobe koja se može dovesti u vezi s tim (događajem op.a). Zbog interesa žrtve ne mogu više ništa reći".

Dvomjesečna beba helikopterom prevezena iz Banjaluke u Beograd

Dvomjesečna beba helikopterom prevezena iz Banjaluke u Beograd

Podsjetimo, sve se dogodilo oko 2.40 satu u nedjelju, 16. juna, na Kumanu. Nakon napada, djevojka je završila u bolnici gdje su utvrdili da joj je slomljena ruka i da ima lakšu povredu na glavi, a nakon obrade puštena je na kućnu njegu.

"16. juna 2024. godine na području Splita za sada nepoznati muškarac šipkom je udario mlađu žensku osobu, nakon čega ju je prisilio na radnju izjednačenu sa polnim odnosom. Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, obaviješteno je Županijsko državno tužilaštvo u Splitu i provodi se intenzivno kriminalističko istraživanje i traganje za počiniocem", objavila je ranije policija koja je potom pozvala ljude koji imaju informacije o događaju neka se jave te su objavili i snimak nadzorne kamere na kojoj se vidi osumnjičeni.

Rezolucija o Srebrenici dolazi Njemačkoj na naplatu: Rusi na potezu

Rezolucija o Srebrenici dolazi Njemačkoj na naplatu: Rusi na potezu


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: