Milorad Dodik

"U Podrinju potrebna stabilna lokalna vlast"

  • Izvor: SRNA
  • 23.09.2024. 19:13

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je na predizbornoj tribini u Bratuncu da je potrebna stabilna lokalna vlast u opštinama u Podrinju radi dobre saradnje srpskog naroda s obje strane Drine.

Dodik je rekao da je to razlog, ali i rezultati dosadašnjeg rada u kratkom periodu da se Lazar Prodanović ponovo kandiduje za načelnika, te je obećao nastavak podrške projektima u ovoj opštini.

On je naglasio da građani Bratunca dobro poznaju Prodanovića kao savjesnog, odgovornog i iskusnog čovjeka i stručnjaka od koga mladi mogu da uče, naglasivši da treba da mu daju povjerenje da nastavi započete poslove i uključuje mlade u njihovu realizaciju.

Predsjednik Dodik: Šmit lažni visoki predstavnik i to su shvatili i u Sarajevu

Predsjednik Dodik: Šmit lažni visoki predstavnik i to su shvatili i u Sarajevu

Najavio je da će biti obezbijeđena sredstva za izgradnju zgrade sa deset stanova za mlade bračne parove, ali da opština obezbijedi lokaciju i neophodnu infrastrukturu.

Dodik je istakao da će Republika Srpska s ciljem stimulisanja mladih, donijeti zakon da prva nekretnina koja se kupuje ne podliježe plaćanju PDV-a što će za 17 odsto pojeftiniti kupovinu tih nekretnina.

Govoreći o stalnim pritiscima na Republiku Srpsku, Dodik je rekao da mu snagu daje snažna podrška srpskog naroda na izborima što potvrđuje i puna sportska dvorana u Bratuncu, a ukazao je i na važnosti odbrane Srpske bez koje srpski narod ne bi imao slobodu u BiH.

Dodik: Jedinstvo srpskih partija u Srebrenici garantuje pobjedu Miloša Vučića

Dodik: Jedinstvo srpskih partija u Srebrenici garantuje pobjedu Miloša Vučića

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković podsjetio je da je Prodanović prije 19 mjeseci spasio Bratunac od finansijskog sunovrata i da je sanirao budžet, pokrenuo brojne infrastrukturne projekte, posebno socijalne i pronatalitetne aktivnosti, te najavio da će imati podršku i u narednom periodu ako ponovo bude izabran.

Prodanović je podsjetio da je za prethodnih 19 mjeseci sanirao stanje i stvorio preduslove za realizaciju više značajnh projekata od kojih je prioritet izgradnja d‌ječijeg obdaništa, zatim centralnog spomen-obilježja za 3.267 poginulh srpskih boraca i civila iz regije Birač u Odbrambeno-otadžbnskom ratu.

Istakao je da je donesena odluka o izradi novog regulacionog plana, da se nastavlja eksproprijacija zemljišta za industrijsku bescarinsku zonu, kao i izrada projekta za izgradnju obilaznice oko Bratunca.

U punoj sportskoj dvorani predstavljena je odbornička lista SNSD-a od 30 kandidata, čiji je nosilac Marko Mrkajić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: