Važno naselje

Verići vjeruju Nikoli Šobotu

  • 23.09.2024. 19:33

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot, danas je posjetio Veriće, gdje je sa mještanima razgovarao o dugogodišnjim infrastrukturnim izazovima koji ometaju svakodnevni život u ovom kraju. Verići, kao jedno od važnih naselja Banjaluke, zaslužuju ravnopravna ulaganja i planirani razvoj kako bi se poboljšali osnovni uslovi života.

"Završetak gradskog vodovoda u Verićima, posebno u dijelovima naselja poput Talića, Milovanovića i Petrovića, jedan je od prioritetnih projekata. Bez pristupa vodi, razvoj ovog kraja nije moguć, a mi moramo osigurati da svaka kuća bude priključena na stabilnu mrežu“, naglasio je Šobot.

Takođe, istakao je potrebu za asfaltiranjem preostalih 1.500 metara makadamskih puteva i redovnim održavanjem postojećih asfaltnih puteva, što je ključni uslov za poboljšanje povezanosti ovog naselja sa ostatkom grada.

Šobot: Svako dijete u Banjaluci mora imati mjesto u vrtiću

Šobot: Svako dijete u Banjaluci mora imati mjesto u vrtiću

Šobot se osvrnuo i na rekonstrukciju elektro mreže i izgradnju javne rasvjete u dijelovima gdje to još uvijek nije završeno. 

"Modernizacija infrastrukture nije luksuz, već osnovna potreba svakog domaćinstva. Verići zaslužuju stabilnu struju i pouzdanu rasvjetu“, poručio je Šobot.

Posebno je naglasio važnost redovnog održavanja Spomen groblja u Verićima, kao mjesta od velikog istorijskog značaja za ovaj kraj.

"Poštovanje prema našim precima mjeri se time koliko brinemo o njihovim počivalištima“, dodao je Šobot.

Mještani Česme: Gradska vlast nas je izdala

Mještani Česme: Gradska vlast nas je izdala

Održavanje Spomen groblja, dodao je, mora biti prioritet.

"Razvoj sela je razvoj Banjaluke. Verići i druga naselja zaslužuju istu pažnju kao i svaki drugi dio našeg grada. Pobijediće Verići, pobijediće Banjaluka!", zaključio je Šobot.

Pratite nas i putem Vibera