Pomoć stanovništvu

Crna Gora u BiH uputila spasilačku ekipu od 32 člana; Biće u Jablanici

  • Izvor: Tanjug
  • 07.10.2024. 10:09

Crna Gora je uputila u BiH spasilačku ekipu koja broji 32 člana kako bi pomogli stanovništvu u pronalasku nestalih i otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava.

Rukovodilac spasilačko tima Milan Radović kaže da će spasilačkii tim u Jablanici ostati sedam dana, a ako bude potrebe i duže. Želja im je, dodao je, da iz ruševina izvuku nekog preživelog.

U spasilačkom timu su mahom vatrogasci i spasioci iz 10 crnogorskih opština, tu su i pripadnici Crvenog krsta i Direktorata za zaštitu i spašavanja.

Tragedija u Tuzli: Otac pronašao tijelo kćerke u stanu

Tragedija u Tuzli: Otac pronašao tijelo kćerke u stanu

- Crnogorski nacionalni tim za spašavanje iz ruševina i tim sa pumpama visokog kapaciteta ide u Jablanicu da pomogne u nekom punom svom kapacitetu u nesreći koja je pogodila narod BiH. Ovo je pomoć koju mi pružamo preko mehanizma za civilnu zaštitu. Udružile su se sve ekipe spašavanja iz regiona, kolege iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Tu smo i mi, tako da se nadamo da ćemo pružiti ugroženom stanovništu ono što je njima sad u ovom momentu najpotrebnije to je da pokušamo da iz ruševina tamo izvučamo još nekog živog kao što je bio slučaj juče - kazao je rukovodilac tima za spašavanje Milan Radović.

Napomenuo je da imaju i segment pumpe viskog kapaciteta te da će crnogorski spasioci pomoći pri ispumpavanju vode iz ugroženih objekata.

Dirljive riječi majke koja se borila sa bujicom da spasi sina: ''Samo smo njega nastojali da izvučemo''

Dirljive riječi majke koja se borila sa bujicom da spasi sina: ''Samo smo njega nastojali da izvučemo''

- Tako da ono što budemo mogli uradićemo sigurno daćemo sve od sebe kao što ovi momci to uvijek i rade - kazao je Radović, prenio je portal RTCG.

Tim Crne Gore čine 32 osobe, od toga četiri osobe iz Direktorata za zaštitu i spasavanje, pet osoba iz Crvenog krsta Crne Gore i 23 pripadnika službi zaštite i spasavanja, odnosno vatrogasaca i spasilaca iz 10 opština u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem Vibera