Državni inspektorat

Povlače flaše ''Koka-kole'' i u Hrvatskoj!

  • Izvor: SRNA
  • 25.10.2024. 17:59

Državni inspektorat u Hrvatskoj opozvao je više vrsta sokova od pola litre u pet ambalaži i to "Koka-kole", "Fante", "Sprajta" i "Meco miksa", a razlog povlačenja je moguće prisustvo metalnih dijelova.

Odluka Inspektorata saopštena je danas.

Povlači se 13 vrsta sokova u pet ambalaži od pola litre: "Koka-kola", "Koka-kola ziro", "Koka-kola" lajt, "Koka-kola" ziro limun, kao i "Fanta" narandža, "Fanta" narandža ziro, "Fanta" mango, "Fanta" limun ziro, "Fanta" ziro VTF i "Fanta" ziro egzotik, te "Sprajt" ziro i "Sprajt" ful sa šećerom i "Meco miks".

Kakav debakl: Koka-kola povlači 26 miliona boca

Kakav debakl: Koka-kola povlači 26 miliona boca

Sokovi imaju rok trajanja 4. februar 2025. do 12. aprila iste godine. Proizvođač je "Koka-Kola" HBC Austrija, a maloprodaja u trgovini "Miler" / Müller/ Hrvatska, iz koje poručuju kupcima da, ako imaju navedeni proizvod, prestanu s upotrebom i za moguća pitanja kontaktiraju njihovu službu za kupce ili direktno proizvođača.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju opštih pravila i uslova zakona o hrani, osnivanju Еvropske agencije za bezbjednost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima bezbjednosti hrane.

Skandal u Еvropi: Prepakovali robu kojoj je istekao rok, oduzete tone hrane!

Skandal u Еvropi: Prepakovali robu kojoj je istekao rok, oduzete tone hrane!

Detalji o opozivu dostupni su na veb-stranici subjekta u poslovanju s hranom, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas i putem Vibera