Nakon jakog nevremena

Velike štete na Korčuli

  • Izvor: Agencije
  • 10.09.2024. 14:31

Ostrvo Korčulu juče popodne pogodilo je jako nevrijeme. Na istočnoj strani ostrva snažan vjetar srušio je desetak borova, dok je nezapamćena količina kiše za sat vremena nanijela ozbiljnu materijalnu štetu.

U centru grada Korčule poplavljeni su svi objekti, a visina vode bila je oko 80 centimetara. Pupnatska luka je skoro dramatično promijenila izgled nakon što se na nju sručila bujica s obližnjeg brda i prekinula putnu komunikaciju.

Snažno nevrijeme u Grčkoj: Rijeke teku ulicama Zakintosa i Krfa

Snažno nevrijeme u Grčkoj: Rijeke teku ulicama Zakintosa i Krfa

- Doživjeli smo nezamislivu štetu, a tek sutra ćemo znati prave razmjere. Molimo mještane da prijave štetu kako bi nadležnima mogli prijaviti probleme i riješiti ih što prije - objavio je na Fejsbuku Mjesni odbor Pupnat.

Voda je nanijela ozbiljnu materijalnu štetu i brojnim porodičnim kućama.

Najgore je prošla Lumbarda, koju je pogodio šijun, tj. olujni nalet vjetra praćen obilnom kišom. Vjetar je oštetio nekoliko krovova kuća, a voda je poplavila zgradu opštine. Šijun je rušio borove, blokirao puteve, oštetio vozila, čupao glisere i barke.

Vatrogasci DVD Korčula, njih 35, imali su brojne intervencije na ispumpavanju vode i uklanjanju polomljenih stabala. Oni napominju da je ovo ostrvo pogodila velika količina padavina, nezabilježena do sada.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: