Žrtva prevare

Aleksandar nasamaren pa upozorava: Zaustavili su me i tražili pomoć

  • Izvor: Kurir
  • 24.09.2024. 10:26

Aleksandar S. nedavno je nasamaren na putu ka Vognju. Postao je žrtva prevare i odlučio da obavijesti javnost kako bi upozorio druge vozače.

Naime, u nedjelju, kod pružnog prelaza pre Vognja, zaustavila su ga dva muškarca, koji su tražili pomoć od prolaznika. Predstavili su se kao turisti iz Dubaija, putujući tamnosivim Be-em-ve-om sa engleskim tablicama, i tvrdili da nemaju novca za gorivo zbog problema sa bankovnom karticom.

- Zaustavio sam se i, nažalost, povjerovao njihovoj priči. Ljudski je pomoći nekome u nevolji. Iako mi je njihova priča bila sumnjiva, odlučio sam da im sipam gorivo na obližnjoj pumpi. Nakon toga, jedan od njih je tražio da mu kupim i cigarete, što sam odbio, ali sam tada shvatio da sam vjerovatno prevaren - napisao je Aleksandar.

FZO Srpske u protekle dvije godine finansirao 24 transplantacije u Bjelorusiji

FZO Srpske u protekle dvije godine finansirao 24 transplantacije u Bjelorusiji

Ipak, on ih je ponovo vidio istog dana u industrijskoj zoni kod Rume. Prevaranti su promijenili taktiku – jedan je ostao u automobilu, dok je drugi stajao pored puta.

- Otišao sam do industrijske zone nešto na kratko i u povratku su isti stajali na proširenju za jednu fabriku. Stao sam ponovo kad sam ih vidio i kad su me primijetili, brzo je momak sjeo u auto, nasmijao se dok je drugi sjedio i pio pivo u kolima i dao gas. Razočaran sam jer sljedeći put neću pomoći nekome kome je stvarno potrebna pomoć. Podijelite priču da još neko ne nasjedne kao što sam nažalost ja.

Počelo izdavanje prenosivih registarskih tablica u Srpskoj

Počelo izdavanje prenosivih registarskih tablica u Srpskoj

Ovi prevaranti su po Aleksandru koristili lažnu priču o problemima s bankom i obećavali su "skupocjeni nakit" u zamjenu za novac ili usluge. Iako je namjera građanina bila da pomogne, na kraju je shvatio da su ga iskoristili.

- Razmišljam o tome kako sljedeći put možda neću pomoći nekome kome je zaista potrebna pomoć zbog ovog iskustva - rekao je razočarano.

(Kurir)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 12:45 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica