Beograd

Dječak koji je pao sa prozora poručio ocu: Samo mi je jedna suza krenula

  • Izvor: Kurir
  • 19.09.2024. 16:14

Desetogodišnji dječak, koji je u utorak pao sa prozora škole “Banović Strahinja” na Čukarici, prebačen je iz Urgentnog centra na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova gdje je nastavljeno njegovo lečenje.

Njegov otac kaže za "Kurir" da je dječak svjestan, ali da ima ozbiljne povrede, te da će oporavak biti dug.

"Došao je k sebi. Trenutno je u 'Tiršovoj', na neurohirurgiji. Bio sam sinoć sa njim, sada je sa majkom. Jutros je bio ortoped – ima povredu karlice i pubične kosti… Pet-šest nedjelja će morati da leži. Ušiven mu je palac na nozi, ruke su modre…", priča otac i dodaje da su najviše zabrinuti zbog povreda na glavi.

Roditelji bili na plesu: Kamin pao na dječaka (2) i ubio ga

Roditelji bili na plesu: Kamin pao na dječaka (2) i ubio ga

"Neurohirurg će procijeniti kakva je situacija. On ima i prelom vilice, pa će se narednih dana vidjeti šta je najbolje i da li će ga operisati", dodao je otac.

Dječak otežano priča, ali je, iako u prelomima i bolovima, kaže otac – srećan. On je bio svjestan u samom trenutku pada i mislio je da je to kraj.

"Uprkos svemu, on je srećan. Rekao mi je: 'Bio sam svjestan kada sam pao. Samo mi je jedna suza krenula, mislio sam da vas nikada više neću vidjeti, da je to moj kraj'”, priča otac u suzama.

Kaže da ga je nakon svega iznenadilo koliko dijete dobro podnosi situaciju u kojoj se nalazi, koliko je u stvari psihički jak.

"Stvarno me je iznenadio. Rekao mi je: 'Ja sam zahvalan što sam živ, čak i da budem invalid, važno mi je samo da sam sa vama'”, otkrio je otac.

Podsjetimo, do nesreće je došlo u utorak, oko 16 sati, kada je otac došao po djecu koja su bila u školi u produženom boravku. Igrom slučaja, on je prvi zatekao svoje dijete na betonu, u lokvi krvi.

Dječaka maltretirali u školi, stariji brat došao i pretukao nasilnika

Dječaka maltretirali u školi, stariji brat došao i pretukao nasilnika

"Došao sam po djecu u školu u 15.55 sati. Pozvao sam sina, rekao je: 'Tata, silazim za pet minuta'. Nije prošao ni minut, kod školskog ulaza je nešto jako puklo! Od svih roditelja prvi sam dotrčao. Dok sam prilazio nisam ni znao da je to moje dijete. Dolazim. Vidim – moje dijete! U lokvi krvi. Ide mu krv na usta”, ispričao je ranije otac za "Kurir".

Dječak je pao kroz prozor, sa visine od oko šest-sedam metara, a do nesreće je došlo, kaže otac, tako što su se djeca igrala, a sin se popeo na neku binu do prozora. Naslonio se na prozor ne vidjevši da je otvoren. Dežurna učiteljica tada nije bila u učionici, jer je, kako je kasnije ispričala ocu, izašla do toaleta.

Otac i dalje kaže da ne krivi nikog, ali da djeca moraju da se paze.

"Ne daj Bože nikom više ovo da se desi. Nijedno dijete, nijedan roditelj ovo ne smije da doživi. Djeca moraju stalno da se paze i čuvaju", kaže on i dodaje da zahvaljuje bogu što je sin živ i da se moli da djetetu ne ostanu trajne posljedice pada.

Direktorka škole Tatijana Vasović Novosel kaže za "Kurir" da se još uvijek utvrđuju sve okolnosti ovog slučaja.

"Najvažnije je da je dijete dobro i stabilno. Za sve nas zaposlene u školi i roditelje naših učenika je najvažnije da on bude dobro. Kada utvrdimo sve okolnosti obavijestićemo javnost", rekla je kratko ona.

Ministarstvo prosvjete je u srijedu u školu uputilo Republičku prosvetna inspekcija, koja vrši nadzor nad radom ustanove i postupanjem ustanove u ovom slučaju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: