Финска

Дјечака малтретирали у школи, старији брат дошао и претукао насилника

  • Извор: Телеграф
  • 19.09.2024. 16:07

Након што је чуо да је његов млађи брат жртва насиља у школи у Финској, младић (20) је решио да преузме ствар у своје руке и освети га, иако се о тој ситуацији већ разговарало у школи.

Младић је једног дана испратио млађег брата у школу и питао га да му покаже особу која га је малтретирала. Дјечак му је показао, након чега је његов старији брат остао испред школе и чекао наводног насилника (13) да изађе са часа.

Када је наводни насилник изашао на одмор, мушкарац је изашао испред њега, зграбио га за груди и ударио у лице. Дјечак је од силине ударца пао на земљу. И након овога, мушкарац је наставио са насиљем.

ЦИК: ПДП кажњен са 15.000 КМ због преурањене кампање и злоупотребе ресурса

ЦИК: ПДП кажњен са 15.000 КМ због преурањене кампање и злоупотребе ресурса

Наводно га је ударио од четири до шест пута у главу, док је дјечак лежао непомично. Због повреда је морао на операцију. Старији брат је признао да је крив за злостављање. Према ономе што је рекао, није знао да је случај већ завршен од стране школе.

Он је рекао окружном суду да, по његовом мишљењу, школа није довољно интервенисала у малтретирању његовог млађег брата.

Идеја да се супротстави насилнику се “крчкала” у њему неколико дана. Међутим, према ономе што је рекао, није имао намјеру да “тако тешко” повриједи дијете.

Сам напад се догодио 10. фебруара 2023. у централној финској општини. Октобра исте године Окружни суд Централне Финске осудио је младића на годину дана условне казне.

Младићу је наложено да дјечаку који је био жртва злостављања надокнади 4.700 евра за бол, оток и друге привремене непријатности, 2.000 евра за патњу изазвану увредом и 2.000 евра за козметичку штету.

Сјећате ли се дјечака којег је мајка оставила: Више нема жеља, а ево гдје је сада

Сјећате ли се дјечака којег је мајка оставила: Више нема жеља, а ево гдје је сада

Тужилац је на казну уложио жалбу Апелационом суду, тражећи да се мушкарцу повећа казна и да се то безусловно одреди. По мишљењу тужиоца, једногодишња условна казна је била преблага.

Апелациони суд у Васи је у својој одлуци од 17. септембра 2024. закључио да је, иако је дјело само по себи озбиљно, казна коју је изрекао окружни суд правична. Одбио је жалбу тужиоца, преноси "Телеграф.рс".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм