Ајдин Мукић

Сјећате ли се дјечака којег је мајка оставила: Више нема жеља, а ево гдје је сада

  • Извор: Агенције
  • 19.09.2024. 15:50

Прије више од седам година, његова животна прича дирнула је милионе људи. Прича о Ајдину Мукићу и његовом дједу у емисији "Испуни ми жељу" никога није оставила равнодушним.

Не постоји неко коме због маленог Ајдина сузе нису кренуле на очи, али и сажалио се над тешком судбином тада седмогодишњака.

Од тужног снимка из 2017. године који многи памте, Ајдина нико није видио до прошле године када је Ајдин имао 14 година. Сада има 15 година. 

Ајдин је пред камерама прошле године испричао да нема жеља, а иако и има мало, каже не треба му ништа, задовољан је...

Сад је већ прави дјечак, иако много повученији од вршњака. 

Шта је Поинт Немо, најудаљенија тачка свијета, и коју тајну крије

Шта је Поинт Немо, најудаљенија тачка свијета, и коју тајну крије

Као дјечачић од седам година испричао је пред камерама и шта му највише недостаје - мајка и млађи брат ког је мајка са собом одвела.

"Волим их обадвоје, али он ми највише недостаје... Млађи брат ми највише недостаје", казао је тада малени Ајдин и који је испричао како је изгледао дан кад је мајка отишла, а млађег сина повела и њега оставила. 

На стотине хиљада људи широм региона односно некадашње Југославије гледало је у невјерици тужну причу дјетета које је морало да одрасте прије времена. Испричао је тада и да му је мајка честитала рођендан, али да он њу чешће зове него она њега јер она нема кредита па он позове са дједовог телефона. У вријеме када је имао седам година рекао је да мајку и брата сигурно није видио читаве двије године...

Тада је на поклон од добрих људи добио бицикл који је тако жарко желио, а пожелио је тада и патике, лопту, тренерку...

Након што је телевизија "Хајат" прије 7 година емитовала прилог о маленом Ајдину и његовој тешкој судбини, читава БиХ, али и регион дигли су се на ноге. Убрзо су, према ријечима дједа Хусеина социјални радници закуцали на њихова врата, пожаливши му се да због тога што, када је њихов случај отишао у јавност, умало нису остали без посла.

Зашто се посљедње дугме на сакоу никад не закопчава

Зашто се посљедње дугме на сакоу никад не закопчава

"Шта ћу вам ја, ви сте знали за малог Ајдина и прије, ево двије године како је без мајке, како је код мене, и за двије године нисте никада дошли", рекао им је искрено Хусеин.

Ипак, нису они једини који су покуцали на трошна врата Хусеинове куће.

Прошле године Ајдин се скромно похвалио да више нема жеља, јер су му све испуњене. Живи са оцем, маћехом, полусестром и наравно, тада још са дједом Хусеином. Људи који су се сажалили на њихову причу саградили су им кућу, Ајдину купили већи бицикл.


Каже да сада брата виђа једном годишње. Мајка код њега не долази, али он иде код ње за распусте, некад остане 15 дана, некад мјесец-два, како жели... А и брат дође код њега да га деда и отац виде.

Ајдин каже да воли да ради, често ради с комшијом, ако нешто треба око дрва, а за то му и плате. Данас у обновљеној кући има и своју собу, дођу му и другари. Њихови међусобни односи су се поправили.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм