Strahuje za bezbjednost

Oglasila se majka Danke Ilić: Svi i dalje krive mene!

  • Izvor: Blic
  • 24.09.2024. 10:50

"Vjerujem da su tužilaštvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo šta smo sve davali na vještačenje, šta su uzimali od ove dvojice da se vještači. Svi su zaboravili šta su njih dvojica rekli kada se pojavio snimak iz Beča, rekli su: "Brate, izvukli smo se." Ali uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku!"

Ovako 15 minuta nakon podizanja optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) govori njena majka Ivana.

"Samo želim da znam gdje mi je dijete!"

Kako kaže, jako je teško, bol koju osjeća niko ne može da razumije. Ona šest mjeseci od nestanka voljene kćerkice želi samo jedno - da zna gdje joj je dijete!

Podignuta optužnica za ubistvo Danke Ilić (2)

Podignuta optužnica za ubistvo Danke Ilić (2)

- Šta god da je, ako je i ono najgore, ja samo želim da znam gde mi je dijete, da imam gdje da odem svijeću da mu zapalim! - kaže nam Ivana. Prema njenim riječima, svi su zaboravili šta su osumnjičeni za ubistvo njene kćerkice govorili nakon što se pojavio snimak iz Beča djevojčice za koju se mislilo da je njena Danka.

- Oni su tada rekli: "Brate, izvukli smo se". Svi su to zaboravili, svi i dalje krive mene - kaže ona sa nevjerovatnom tjeskobom u glasu.

Kamera snimila Dankinu majku kobnog dana: Еvo s kim je izašla iz zgrade na dan nestanka djevojčice

Kamera snimila Dankinu majku kobnog dana: Еvo s kim je izašla iz zgrade na dan nestanka djevojčice

Posljednjih šest mjeseci Ivana prolazi kroz pakao. Pored gubitka djeteta, činjenice da ne zna šta se desilo sa njom, ona brine za svoju bezbjednost, ali i bezbjednost svoje drugo djece. Neke situacije ona je prijavila policiji.

"Brinemo se za svoju bezbjednost"

- Jedna žena, mislim da je porijeklom iz Zlota, koja se druži sa Radetom, ocem od Dejana Dragijevića pljuje po nama, govori da sam ja u dogovoru sa državom učinila nešto djetetu. Govori da je moje dijete u Njemačkoj. Strašne stvari piše za nas. Brinem se za svoju sigurnost, svi znaju gdje živimo, gde su nam vrata - kaže uplašeno Ivana.

Poznato čija je krv nađena na vozilu kojim je udarena mala Danka Ilić

Poznato čija je krv nađena na vozilu kojim je udarena mala Danka Ilić

Više javno tužilaštvu u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića koji se sumnjiče da su ubili Danku Ilić, dvogodišnju djevojčicu iz Bora. Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog djela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Tužilaštvo je dalo predlog da se okrivljenima Dejanu Dragijević i Srđanu Jankoviću produži pritvor od strane Višeg suda u Zaječaru.

Aleksandar nasamaren pa upozorava: Zaustavili su me i tražili pomoć

Aleksandar nasamaren pa upozorava: Zaustavili su me i tražili pomoć

Policija je iz kuća Dragijevića i Jankovića odnela stvari za koje se sumnjalo da su mogle da budu korišćene prilikom ubistva, a potom sakrivanja tijela djevojčice. Uzeta je garderoba, obuća, tepih staza, oruđe, alat, hladno oružje, motorna testera, sjekira, dva noža za klanje svinja... Sa Radoslavom je uhapšen i njegov sin Dalibor koji je preminuo samo dan kasnije u prostorijama Policijske uprave Bor.

On je, navodno, prije smrti priznao da je pomogao bratu da premjesti djelo Danke. Nedugo nakon Daliborove sahrane, preminula je majka braće Dragijević, a supruga Radoslava Dragijevića, Svetlana Dragijević, na čijoj su sahrani prisustvovali u pratnji policije i Dejan i Radoslav.

(Blic)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.