Жртва преваре

Александар насамарен па упозорава: Зауставили су ме и тражили помоћ

  • Извор: Курир
  • 24.09.2024. 10:26

Александар С. недавно је насамарен на путу ка Вогњу. Постао је жртва преваре и одлучио да обавијести јавност како би упозорио друге возаче.

Наиме, у недјељу, код пружног прелаза пре Вогња, зауставила су га два мушкарца, који су тражили помоћ од пролазника. Представили су се као туристи из Дубаија, путујући тамносивим Бе-ем-ве-ом са енглеским таблицама, и тврдили да немају новца за гориво због проблема са банковном картицом.

- Зауставио сам се и, нажалост, повјеровао њиховој причи. Људски је помоћи некоме у невољи. Иако ми је њихова прича била сумњива, одлучио сам да им сипам гориво на оближњој пумпи. Након тога, један од њих је тражио да му купим и цигарете, што сам одбио, али сам тада схватио да сам вјероватно преварен - написао је Александар.

ФЗО Српске у протекле двије године финансирао 24 трансплантације у Бјелорусији

ФЗО Српске у протекле двије године финансирао 24 трансплантације у Бјелорусији

Ипак, он их је поново видио истог дана у индустријској зони код Руме. Преваранти су промијенили тактику – један је остао у аутомобилу, док је други стајао поред пута.

- Отишао сам до индустријске зоне нешто на кратко и у повратку су исти стајали на проширењу за једну фабрику. Стао сам поново кад сам их видио и кад су ме примијетили, брзо је момак сјео у ауто, насмијао се док је други сједио и пио пиво у колима и дао гас. Разочаран сам јер сљедећи пут нећу помоћи некоме коме је стварно потребна помоћ. Подијелите причу да још неко не насједне као што сам нажалост ја.

Почело издавање преносивих регистарских таблица у Српској

Почело издавање преносивих регистарских таблица у Српској

Ови преваранти су по Александру користили лажну причу о проблемима с банком и обећавали су "скупоцјени накит" у замјену за новац или услуге. Иако је намјера грађанина била да помогне, на крају је схватио да су га искористили.

- Размишљам о томе како сљедећи пут можда нећу помоћи некоме коме је заиста потребна помоћ због овог искуства - рекао је разочарано.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица