Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin: Srbija će čuvati Srpsku i neće dozvoliti promjenu Dejtona

  • Izvor: SRNA
  • 26.09.2024. 13:51

Potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin poručio je danas da Srbija neće dopustiti promjenu Dejtonskog sporazuma i da će Republika Srpska biti čuvana i jačana, što niko nikada neće promijeniti.

Povodom govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na Generalnoj skupštini UN, Vulin je rekao da Bećirović nije govorio u ime BiH, već u ime onih koji bi da ukinu dejtonsku BiH i Republiku Srpsku.

Vulin je ukazao i da je optuživanje Srbije za genocid u BiH podlo, bez obzira na to koliko je bilo glupo i lažno, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

Dodik: Denis Bećirović ostaje obični mali lažov i manipulator koji sve više ukopava BiH

Dodik: Denis Bećirović ostaje obični mali lažov i manipulator koji sve više ukopava BiH

"Bećirović se pozvao na presude međunarodnih sudova u kojima nema Srbije, ali ima Srebrenice, a nije se pozvao na presude sudova u kojima, takođe, nema Srbije, ali ima Hrvatske i stava da je počinila agresiju na BiH", naveo je Vulin.

Prema njegovoj ocjeni, Bećirovićev istup u UN nije govor o Srebrenici, već stav o Srbima gdje god da žive.

Bećirović je u obraćanju na Generalnoj skupštini UN optužio rukovodstva Republike Srpske i Srbije da ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a navodni dokaz za to je pronašao u nedavno usvojenoj Deklaraciji Svesrpskog sabora.

Pratite nas i putem Vibera