Abercrombie&Fitch

Bivši direktor čuvene modne kompanije uhapšen zbog optužbi za trgovinu ljudima

  • Izvor: BBC
  • 22.10.2024. 19:20

Bivši izvršni direktor modnog giganta Abercrombie&Fitch (A&F) i njegov britanski partner uhapšeni su zbog sumnje za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja.

Majk Džefris, njegov partner Metju Smit i njihov navodni posrednik uhapšeni su u utorak ujutru, prenosi Bi-Bi-Si.

Očekuje se da više detalja o hapšenju uskoro saopšte Federalni istražni biro (FBI) i kancelarija tužilaštva na konferenciji za medije.

Advokati Džefrisa i Smita ranije su negirali bilo kakvu krivicu svojih klijenata.

Povlači se pašteta Argeta

Povlači se pašteta Argeta

Odgovarajući na najnovije vijesti, Džefrisov advokat je izjavio: "Odgovorićemo detaljno na optužbe nakon što optužnica bude otpečaćena, ali planiramo to da uradimo u sudnici, ne u medijima".

Advokat gospodina Smita je zamoljen za novi komentar, ali je odbio da komentariše najnovija dešavanja.

FBI je otvorio istragu prošle godine nakon što je Bi-Bi-Si otkrio tvrdnje da su Majk Džefris i njegov partner seksualno iskorišćavali i zlostavljali muškarce na događajima koje su organizovali u svojim rezidencijama i hotelima u Njujorku širom svijeta.

Istraga Bi-Bi-Sija je otkrila da je postojala sofisticirana operacija koja je uključivala posrednika i mrežu regruta koji su imali zadatak da regrutuju muškarce za događaje. Nakon izvještavanja Bi-Bi-Sija, u Njujorku je podnijeta građanska tužba u kojoj su Džefris i Smit optuženi za trgovinu ljudima u seksu, silovanje i seksualni napad.

Drama u Herceg Novom: Mrtve ribe plutaju po moru, zaražene opasnim virusom

Drama u Herceg Novom: Mrtve ribe plutaju po moru, zaražene opasnim virusom

Optužena je i firma "Abercrombie&Fitch" da je finansirala operaciju trgovine seksom koju je vodio njen bivši izvršni direktor tokom dvije decenije na čijem je čelu bio.

Prema američkom zakonu, seksualna trgovina uključuje navođenje odrasle osobe da putuje u drugu državu ili zemlju radi seksa za novac upotrebom sile, prevare ili prinude.

Potvrđujući hapšenje, Bred Еdvards iz "Еdvardsa Hendersona", građanski advokat koji zastupa neke od navodnih žrtava, rekao je: 

"Ova hapšenja su veliki prvi korak ka postizanju pravde za mnoge žrtve koje su eksploatisane i zlostavljane kroz ovu šemu trgovine seksom koja je funkcionisala dugi niz godina pod legitimnim pokrićem koje je „Abercrombie & Fitch“ pružao.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)