Strašna tragedija

Cijela porodica izgorjela u kući nakon eksplozije telefona

  • Izvor: Agencije
  • 11.10.2024. 19:46

Cijela porodica je tragično stradala nakon u požaru u kući, koji je izazvao mobilni telefon.

Hoze Antonio Rendon, njegova supruga Antonija i njihova dva sina Hoze Antonio (20) i Adrian (16) poginuli su u strašnom požaru u Španiji. Njihove komšije su očajnički pokušavale da ih spase, ali su im prozori i vrata bili opremljeni rešetkama radi dodatne sigurnosti.

Lokalni stanovnici su čuli njihove povike za pomoć dok je dim obavijao kuću blizu Sevilje. Policija je kasnije potvrdila da je uzrok požara povezan sa telefonom koji se punio na kauču u prizemlju. U odgovoru na tragediju, lokalna opština je proglasila tri dana žalosti, prenosi "Srbija danas".

UZNЕMIRUJUĆЕ Haos u Štutgartu zbog opere: 18 gledalaca zatražilo ljekarsku pomoć

UZNЕMIRUJUĆЕ Haos u Štutgartu zbog opere: 18 gledalaca zatražilo ljekarsku pomoć

Prema izvještajima, komšije su primijetile da nešto nije u redu ubrzo nakon osam ujutru u nedjelju. Vjeruje se da su žrtve još uvijek spavale i nisu imale vremena da izađu zbog dodatnih sigurnosnih mjera koje su postavljene u kući.

Tijelo trgovca voćem Hoze Antonija pronađeno je na spratu zajedno sa tijelom njegove supruge, dok su njihova djeca bila u prizemlju kada su vatrogasci konačno uspjeli da uđu u kuću.

"Zaključili smo da je požar izazvan eksplozijom i sagorijevanjem baterije mobilnog telefona koji je bio na punjenju u prizemlju, na kauču", naveo je portparol Civilne garde u Sevilji.

Bande tjeraju gladnu djecu da se bore: Mame ih hranom i koriste kao ljudski štit

Bande tjeraju gladnu djecu da se bore: Mame ih hranom i koriste kao ljudski štit

Prijatelji su se od ove porodice oprostili i na društvenim mrežama.

"Hoze Antonio Rendon, Antonija i njihova djeca Hoze i Adrian su stradali. Kako je tužno vidjeti da odlazite na ovako tragičan način! Naša srca su slomljena i nema riječi koje bi opisale bol. Ovo nije zbogom, već vidimo se kasnije", napisao je jedan prijatelj porodice.

Pratite nas i putem Vibera