Beograd

Deđanski: Presuda Trampu potvrda da američka duboka država vlada

  • Izvor: SRNA
  • 31.05.2024. 11:30

Presuda bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trampu potvrda je da američka duboka država definitivno vlada i američkim pravosuđem i cijelim svijetom, izjavio je Srni politički analitičar Stevica Deđanski.

Deđanski je rekao da je i prije ove presude više puta iznosio ocjenu da će duboka država učiniti sve da spriječi Trampa da se kandiduje jer su sva istraživanja pokazivala da u kampanji vodi i do 10 odsto, te da nije isključeno da bivši predsjednik bude i fizički uklonjen.

"Nadam se da Tramp ima načina da to prevaziđe. Amerika je sada duboko podijeljeno društvo, a mi koji inače ispoljavamo skepsu prema zapadnim vrijednostima imamo dokaz više da one ne vrijede, odnosno vrijede samo kada se njih tiču. Ono što smo mi mislili da je demokratija i da je pravedno, vidimo da je diktatura i da ona vlada svijetom", naglasio je Deđanski.

Može li Tramp biti kandidat za predsjednika nakon što je osuđen

Može li Tramp biti kandidat za predsjednika nakon što je osuđen

On smatra da se položaj Srbije i Republike Srpske ne bi značajno promijenio nabolje i da Tramp pobijedi na izborima za predsjednika SAD, ali da bi vjerovatno pritisak bio manji i postojala bi mogućnost nekog dogovora uz poštovanje minimuma srpskog interesa.

"Ovako je zaista pitanje šta će biti", rekao je Deđanski i dodao da je sadašnja administracija Džozefa Bajdena izuzetno angažovana u nastojanjima da satanizuje Srbiju i Republiku Srpsku.

Američki sud proglasio je Trampa krivim po 34 tačke optužnice u vezi sa falsifikovanjem poslovnih podataka radi prikrivanja afere sa glumicom u "filmovima za odrasle" Stormi Danijels. Tramp, koji je postao prvi predsjednik SAD u istoriji koji je osuđen za neko krivično djelo, rekao je da je suđenje "namješteno i sramno".

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?