Ministar spoljnih poslova Rusije

Lavrov: Zelenski želi da ukrajinsku vojsku pretvori u privatnu vojnu kompaniju

  • Izvor: SRNA
  • 18.10.2024. 17:40

Takozvani plan pobjede predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nagovještava da će Kijev predati svoje prirodne resurse zapadnim saveznicima u zamjenu za oružje, te da će ukrajinsku vojsku pretvoriti u privatnu vojnu kompaniju, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Zelenski je sve vrijeme toliko prikriveno govorio o ekonomskoj strani pitanja. Prema onome što je procurilo u javnost, tajni aneksi upućuju na to da je on spreman da sve ukrajinske prirodne izvore da zapadnim gospodarima na upravljanje, da preda kontrolu nad njima i proda Ukrajinu", rekao je Lavrov novinarima nakon sastanka ministara spoljnih poslova na Platformi za regionalnu saradnju u Južnom Kavkazu u formatu tri plus tri u Istanbulu.

Prema njegovim riječima, pojedini dijelovi toga što je procurilo u javnost pokazuju da je glavni cilj Zelenskog da po svaku cijenu dobije oružje.

Putin: BRIKS je pokretač ekonomskog rasta u svijetu

Putin: BRIKS je pokretač ekonomskog rasta u svijetu

On je podsjetio da su zapadne zemlje već jasno poručile da je to "neprihvatljiv scenario koji povećava rizik za Zapad".

"Prema informacijama koje su procurile u javnost, zajedno sa tajnim aneksom, ukrajinska vojska biće spremna da brani Еvropu i razmješta svoje vojnike po ugovoru, možda čak i da `nakon pobjede` zamijeni američki kontigent koji je već u Еvropi.

S druge strane, Zelenski je prodao svu zemlju i vrijednosti koje posjeduje, a svoju državu je ponudio kao privatnu vojnu kompaniju", istakao je Lavrov.

Zelenski je juče u Briselu evropskim liderima predstavio svoj plan u tri javne i tri tajne tačke, prema kojem se očekuje da se ukrajinski sukob završi najkasnije do kraja sljedeće godine. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.