U Kurskoj oblasti

Novi jezivi zločini ukrajinske vojske: Silovali ženu i odsjekli joj glavu?

  • Izvor: RT Balkan
  • 03.10.2024. 21:01

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine silovali su mještanku Kurske oblasti, a zatim joj odsjekli glavu, potvrdio je stanovnik Sudže, a njegovo svjedočenje je podijelio ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnjik.

"Jedna žena, bila je poljoprivrednik, je silovana, a onda joj je odsječena glava. Ovo nisu ljudi, pogotovo Poljaci i Gruzijci", rekao je svedok.

Prema njegovim riječima, ukrajinski vojnici, među kojima je mnogo osuđenih za teške zločine, bave se razbojništvom, kradu sve što može da se odnese.

Užasna statistika i jezive prognoze za Ukrajinu!

Užasna statistika i jezive prognoze za Ukrajinu!

Mirošnjik je objasnio da Glavno vojno istražno odjeljenje Istražnog komiteta Rusije trenutno provjerava ova svjedočenja i da se ljudi o kojima čovjek govori vode kao nestali.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova redovno šalje Kancelariji visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava podatke o zločinima ukrajinskih oružanih snaga, uključujući i nad ruskim ratnim zarobljenicima, naveo je Mirošnjik.

Međutim, agencija je uglavnom ignorisala takve podatke, naveo je Mirošnjik i napomenuo da Kijev deset godina sistematski zlostavlja ratne zarobljenike i zarobljene civile.

"Ova informacija nije bila tajna, jednostavno je namjerno ignorisana u pokušaju da se kijevskom režimu 'sačuva obraz'", zaključio je ruski diplomata, govoreći o zlodjelima ukrajinske vojske.

Opasna poruka iz Francuske: Pariz nije isključio slanje trupa u Ukrajinu!

Opasna poruka iz Francuske: Pariz nije isključio slanje trupa u Ukrajinu!

Ipak, Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava je nedavno objavila da je više od polovine ruskih ratnih zarobljenika koje su anketirale UN potvrdilo da su bili mučeni ili maltretirani u zarobljeništvu, što ukazuje na kontinuirani obrazac.

U međuvremenu, oglasila se zvanična predstavnica Kancelarije visokog komesara UN za ljudska prava Еlizabet Trosel i potvrdila da je organizacija upoznata i da analizira video-snimak zločina ukrajinske vojske i ubijanja civila u Kurskoj oblasti.

Kako je objasnio predstavnik ruskih bezbjednosnih snaga, radi se o video-materijalu sa akcione kamere pričvršćene za kacigi jednog od likvidiranih ukrajinskih vojnika koji dokazuje da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine mučki ubijali stanovnike jednog naselja Kurske oblasti.

UN potvrdile: Ukrajinska vojska muči ruske ratne zarobljenike

UN potvrdile: Ukrajinska vojska muči ruske ratne zarobljenike

"Kolege znaju za video-snimak i analiziraju ga", rekla je Еlizabet Trosel.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: