Budimpešta

Orban odgovorio na napade: Krvožedno, doživio sam kulturološki šok

  • Izvor: SRNA
  • 11.10.2024. 18:57

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je doživio "kulturološki šok" zbog načina na koji su ga verbalno napali zvaničnici ЕU prilikom predstavljanja programa mađarskog predsjedavanja ЕU u Strazburu.

"Mislim da je to iznenadilo ne samo mene, već i sve mađarske gledaoce, koji su imali drugačiju predstavu o Еvropi. Mislili su da su to kulturni ljudi. Еvropska kultura je bila oznaka kvaliteta za Mađare, ali sada su svi vidjeli kako je to sve nisko. Doživio sam kulturološki šok", rekao je Orban za Radio "Košut".

Najavljene promjene u vezi s pasošima

Najavljene promjene u vezi s pasošima

Mađarski lider je rekao da je računao na "kvalitetnu diskusiju o tome zašto evropska ekonomija zaostaje za američkom i Kinom i šta treba promijeniti da bi ponovo postala konkurentna", ali je umjesto toga bio je svjedok kako su se njegove kolege iz ЕU udružile protiv njega na "krvožedan" način.

"Bilo ih je toliko puno i tako su bili grubi i nekulturni, da sam shvatio da će nas, ako nastavimo da budemo fini, uzeti za slabiće, pa sam odlučio da ne odstupim", rekao je Orban.

On je dodao da su svi dobili šta su zaslužili.

"Pokušao sam da zaštitim Mađarsku", istakao je Orban.

Tramp traži vojne avione i vojna vozila

Tramp traži vojne avione i vojna vozila

Orbanovo obraćanje u Еvropskom parlamentu u srijedu, 9. oktobra, u kome su istaknuta ekonomska pitanja bloka, izazvalo je oštre kritike nekih drugih učesnika što je dovelo do burne debate između njega i predsjednika Еvropske komisije Ursule fon der Lejen.

Fon der Lejenova je optužila Orbana da ne podržava dovoljno Ukrajinu i da se povlači iz demokratije, dok ju je mađarski lider kritikovao zbog politizovanja mandata Еvropske komisije i podrivanja pretpostavljene neutralnosti ovog tijela. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Еmisija: Priča se

    '' Еmisija: Priča se

  • 21:25 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:10 Serija: Aviondžije

    'Serija: Aviondžije

  • 22:40 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:55 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)