Kremlj

Peskov sve demantovao: Nije istina da je Putin razgovarao sa Maskom

  • 25.10.2024. 15:21

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nije razgovarao sa američkim biznismenom i milijarderom Ilonom Maskom, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov na pitanje da prokomentariše vijest "Volstrit džornala" prema kojoj je navodno došlo do njihovog kontakta.

"Ne, to je sve laž, potpuna laž je objavljena u listu 'Volstrit džornal'. U pitanju je još jedno plasiranje vijesti u okviru predizborne političke borbe koja se već zaoštrila do krajnjih granica. Predizborna trka ušla je u završnu fazu i, naravno, protivnici se ne gnušaju ničega", rekao je Peskov na pitanje da li je od 2021. godine Putin imao kontakt sa Maskom. 

Putin: Promijenjena retorika zapada u vezi sa situacijom u Ukrajini

Putin: Promijenjena retorika zapada u vezi sa situacijom u Ukrajini

"Nažalost, i u ovom listu i u drugim američkim izdanjima u posljednje vrijeme ima toliko neistina da nemamo običaj da ove publikacije odmah čitamo uz kafu, jer ih više ne doživljavamo kao autoritativne novine koje govore samo istinu", objasnio je Peskov.

Putin i dalje spreman za pregovore

Na pitanje da prokomentariše riječi turskog lidera Redžepa Tajipa Еrdogana koji je po povratku iz Kazanja izjavio da je na samitu BRIKS-a vidio da predsjednik Rusije ima iskrenu želju da postigne mir sa Ukrajinom, Peskov ponavlja:

"Putin je i dalje otvoren za pregovore, za to da svoje ciljeve ostvari putem pregovora." 

Putin sumirao rezultate Samita BRIKS-a: Jedan od značajnijih događaja u političkom kalendaru

Putin sumirao rezultate Samita BRIKS-a: Jedan od značajnijih događaja u političkom kalendaru

Dodaje da je istina da je turska strana ruskom lideru predstavila nacrt dokumenta o eventualnoj obnovi žitnog sporazuma. 

"Naši odgovarajući organi i stručnjaci sada izučavaju ovaj dokument. Predsjedniku će saopštiti stavove o tom pitanju. Putin je govorio o tome da dogovor podrazumijeva ispunjavanje obaveza za svaku od strana. Prethodno iskustvo nije bilo toliko uspješno – ono što je trebalo da urade za nas nije urađeno. To je očigledno i to svi priznaju", izjavio je Peskov. 

U međuvremenu, kako kaže, Putin nastavlja da se bavi SVO. 

Miješanje Zapada u izbore u Gruziji je bez presedana

Na optužbe da se Rusija miješa u parlamentarne izbore u Gruziji koji su zakazani za 26. oktobar, Peskov kaže da to nije tačno, uz objašnjenje da je Zapad taj koji zavrće ruke Tbilisiju, i diktira mu svoje uslove.

"Mi uopšte ne utičemo i ne miješamo se u gruzijske stvari – to je stvar samih Gruzina. Ali, vidimo pokušaje mešanja Zapada koji su bez presedana. On ne samo da pokušava da zavrne ruke Tbilisiju, već pokušava i da mu bukvalno diktira uslove", rekao je Peskov.

Dodaje da je teško zamisliti kako gordi narod Gruzije svakoga dana trpi ultimatume. 

Slično je, kako kaže, i sa Moldavijom u kojoj su se 20. oktobra održali predsjednički izbori i referendum o evrointegracijama. 

"Nikako ne pokušavamo i ni nemamo mogućnost da utičemo na razvoj situacije, na izborne procese u tim zemljama", zaključio je Peskov.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еnergo klub

    Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.