Предсједник Русије

Путин: Промијењена реторика запада у вези са ситуацијом у Украјини

  • Извор: СРНА
  • 25.10.2024. 11:55

Реторика Запада у вези са ситуацијом у Украјини се промијенила и почели су да размишљају и да заиста процјењују ситуацију, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

"Они су и јуче рекли да је неопходно да се нанесе стратешки пораз Русији. Међутим, данас се реторика већ промијенила. Ми то видимо. Као што сам рекао, можемо само да их похвалимо због тога што су почели да размишљају и заиста процјењују ситуацију", навео је Путин у интервјуу за телевизију "Русија један".

Он је нагласио да се Кијев понаша ирационално, те да није могуће правити планове на тој основи и да је прерано да се чак и помене могућност постизања неког договора.

Виктор Орбан: Запад губи рат

Виктор Орбан: Запад губи рат

Путин је напоменуо да је Русија спремна да потражи и направи разумне компромисе ради рјешавања украјинског питања, али да тренутно нема садржајних преговора, јер украјинска страна то одбија.

Он је навео да било који исход украјинског сукоба мора да буде у корист Русије, те да буде заснован на реалној ситуацији на терену.

Путин је подсјетио да је Кијев два пута одбацио све иницијативе за преговарање које је Русија узела у обзир.

Чланице БРИКС-а пристале да прогласе Боливију партнерском земљом

Чланице БРИКС-а пристале да прогласе Боливију партнерском земљом

Говорећи о учинку у руској специјалној војној операцији у Украјини, Путин је истакао напредовање руске војске у правцу Херсона, нагласивши да све промјене иду у корист Оружаних снага Русије.

Према његовим ријечима, искуство руског војног особља и побољшани капацитети руског војно-индустријског комплекса имају добар ефекат.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.