Portparol Kremlja

Peskov: Zelenski pokušava da formalizuje umiješanost Alijanse u sukob

  • Izvor: Agencije
  • 17.10.2024. 19:08

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski pokušava da formalizuje umiješanost NATO-a u ukrajinski sukob i upravo je to cilj "plana pobjede" koji on promoviše, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Glavna pozadina `plana` je da Zelenski želi da formalizuje direktnu umiješanost Alijanse u sukob oko Ukrajine. To je suština barem onoga što je predstavljeno svjetskoj zajednici. On kaže: `Da, ljudi, bili ste umiješani ranije, ali nezvanično. Hajde da to bude zvanično, da NATO bude tamo.` To je kratkovido, nemarno i nelogično u njegovoj situaciji", naveo je Peskov.

Volodimir Zelenski sad želi i nuklearno oružje

Volodimir Zelenski sad želi i nuklearno oružje

On je dodao da je reakcija ЕU i NATO-a pokazala da "uopšte nisu srećni što čuju takve nelogične i, iskreno, neinteligentne prijedloge".

Zaharova: Organizacije za ljudska prava da intervenišu nakon upada u crkvu

Zaharova: Organizacije za ljudska prava da intervenišu nakon upada u crkvu

Zelenski je juče predstavio svoj "plan pobjede", kojim je, između ostalog, predviđeno da se Kijevu ponudi članstvo u NATO-u, da se ukrajinskoj vojsci dozvoli gađanje duboko u rusku teritoriju, te da se Ukrajincima omogući "paket za nenuklearno zastrašivanje protiv Rusije". Osim toga, plan sadrži i dijelove koji nisu otkriveni. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: