"Nismo upoznati sa njegovim mirovnim planom"

Rusija: Zelenski odabrao put eskalacije!

  • 23.09.2024. 07:54

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski izabrao je put eskalacije nakon napada ukrajinskih militanata na Kursku oblast, to je „najbolji odgovor” svima onima koji su se nadali da Kijev teži miru, izjavio je u intervjuu Sputnjiku zamjenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

„Mi sudimo o onome što drugi čine, prema njihovim postupcima, ne prema njihovim riječima. Prema tome, Zelenski je jasno odabrao put eskalacije kada je izveo napad na Kursku oblast Ruske Federacije. Smatram da je to bio najbolji odgovor svima koji su se nadali da ukrajinsko rukovodstvo teži miru”, rekao je Poljanski.

Pored toga, on je istakao da Rusija nije upoznata sa „mirovnim planom” ukrajinskog predsjednika za ukrajinsku krizu i nije bila pozvana da učestvuje u njegovom razmatranju.

Žestok udar Rusa: Gore vojni aerodromi i fabrike dronova u Ukrajini!

Žestok udar Rusa: Gore vojni aerodromi i fabrike dronova u Ukrajini!

„Teško nam je da razumijemo šta je na umu ludaka. Ne znamo šta planira Zelenski, a i oko njegovog boravka ovde diže se velika buka oko toga šta namerava ili ne namjerava da predloži”, ocijenio je diplomata.

Istovremeno, Poljanski je istakao da će Zapad morati da podrži ovu „PR kampanju ukrajinskog lidera, čiji je mandat već istekao i da zadrži ukrajinsko pitanje u centru pažnje međunarodne zajednice”.

Crne prognoze Еvropske komisije: Ukrajina će zimu dočekati bez struje i vode

Crne prognoze Еvropske komisije: Ukrajina će zimu dočekati bez struje i vode

„To trenutno nije tako lako, za njih je to težak zadatak”, zaključio je diplomata.

Podsjetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija.


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.