BRIKS

''Saradnja Moskve i Pekinga - primjer kako treba graditi odnose država''

  • 22.10.2024. 16:27
  • 18:20

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je saradnja Rusije i Kine ravnopravna i obostrano korisna i da predstavlja primjer kako treba graditi odnose među državama u savremenom svijetu.

Putin je u razgovru sa predsjednikom Kine Si Đinpingom na marginama Samita BRIKS-a istakao da su rusko-kineski odnosi dostigli nivo sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje.

Putin otvorio Samit BRIKS-a: Stigli Si i Modi, Srpsku predstavlja predsjednik Dodik

Putin otvorio Samit BRIKS-a: Stigli Si i Modi, Srpsku predstavlja predsjednik Dodik

"I možemo sa punim povjerenjem da kažemo da su oni postali model kako treba da se grade odnosi među državama u savremenom svijetu. Naša višestruka saradnja je ravnopravna i obostrano korisna", naglasio je Putin.

Moskva ojačala BRIKS tokom svog predsjedavanja

Rusija je učinila sve što je zavisilo od zemlje da ojača BRIKS tokom svog predsjedavanja ovom asocijacijom, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Tokom godina našeg zajedničkog rada povećao se autoritet našeg udruženja i njegov uticaj. I namjeravamo da dodatno jačamo ovu organizaciju", rekao je Putin na sastanku sa kineskim kolegom Si Đinpingom u Kazanju na marginama Samita BRIKS-a.

On je istakao da je Rusija učinila sve što je mogla da ojača BRIKS.

"Moskva cijeni tradicionalno visok nivo rusko-kineske saradnje u BRIKS-u", dodao je Putin.

Trodnevni samit BRIKS-a otvoren je danas.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.