Republikanski predsjednički kandidat

Tramp: Predstojeći izbori mogli bi da budu posljednji u Sjedinjenim Državama

  • 04.10.2024. 17:30

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp izjavio je da bi predstojeći predsjednički izbori mogli da budu posljednji u SAD ako pobjedi Kamala Haris.

"Moramo da pobijedimo, jer ako ne pobijedimo, ova zemlja otići će u pakao. Znate, kažu da će ovo možda biti posljednji izbori koje ćemo ikada imati, i ja zaista vjerujem u to. Vjerujem da bi ovo mogli da budu naši posljednji izbori", rekao je Tramp, a prenosi "Gardijan".

Ranije je slično mišljenje iznio i američki milijarder i biznismen Ilon Mask, koji je rekao da bi demokratska partija mogla da pretvori SAD u de fakto jednopartijsku državu ako uspije da poveća podršku u kolebljivim državama davanjem državljanstva ilegalnim migrantima.

Mask: Ako Tramp ne pobijedi, ovo će biti posljednji izbori

Mask: Ako Tramp ne pobijedi, ovo će biti posljednji izbori

"Vrlo malo Amerikanaca shvata da ako Tramp ne bude izabran, ovo će biti posljednji izbori. Daleko od toga da predstavlja prijetnju demokratiji, on je jedini način da je spasemo", ocijenio je Mask.

"Dozvolite mi da objasnim: ako čak jedan od 20 ilegalaca godišnje postane državljanin – nešto što demokrate ubrzavaju – to bi bilo oko 2 miliona novih legalnih glasača za četiri godine", rekao je Mask u odgovoru na post u kojem se tvrdi da pod sadašnjom američkom administracijom devet miliona ilegalnih migranata ispunjava uslove za državljanstvo.

Američki predsjednički izbori održaće se 5. novembra. Demokratsku stranku će predstavljati potpredsjednica Kamala Haris, a Republikansku stranku bivši predsjednik Donald Tramp.

Pratite nas i putem Vibera