Pomp Hil

Ubila roditelje pa živjela pored njihovih tijela i primala penzije

  • Izvor: Telegraf
  • 11.10.2024. 22:03

"Inteligentna manipulatorka" je ubila hladnokrvno svoje roditelje, zatim ih sakrila u improvizovane grobnice i živjela pored njihovih tijela četiri godine.

Virdžinija Mekalou (36) otrovala je svog oca, Džona Mekaloua (70), lijekovima na recept, a ubrzo potom fatalno izbola svoju majku, Lois Mekalou (71), da bi potom lagala o njihovom boravištu dok je trošila njihov novac.

Sudija, Džastis Džonson, osudio je Mekalou iz Pomp Hila, kod Čelmsforda u Еseksu, na doživotni zatvor s minimalnom kaznom od 36 godina u petak, nakon što je na prethodnom suđenju priznala njihovo ubistva koja je počinila između 17. i 20. juna 2019. godine.

Hodža Murat ojadio spremačicu Stanu iz Doboja za 33.000 KM

Hodža Murat ojadio spremačicu Stanu iz Doboja za 33.000 KM

Ričard Bučer, brat Lois Mekalou, rekao je da je njegova nećaka "veoma opasna" i da je ono što je uradila "poljuljalo njegovu vjeru u čovječanstvo."

Mekalou je otrovala svog oca, koji je radio kao univerzitetski predavač na Univerzitetu Anglija Raskin, lijekovima na recept koje je zdrobila i stavila u njegova alkoholna pića. Sljedećeg dana pretukla je majku čekićem i fatalno je izbola.

Na saslušanju o izricanju kazne rečeno je da je optužena sakrila njihova tijela u improvizovane grobnice u porodičnoj kući u Pomp Hilu, a zatim je iznosila stalne laži kako bi prikrila tragove.

Napravila je ogromne dugove na kreditnim karticama na ime svojih roditelja, a nakon njihove smrti nastavila je da troši njihove penzije.

Ovi horoskopski znakovi će se vjeriti dok si rekao ''keks''

Ovi horoskopski znakovi će se vjeriti dok si rekao ''keks''

Sud je čuo da je otkazivala porodične aranžmane i često govorila ljekarima i rodbini da su njeni roditelji bolesni, na odmoru ili na dugim putovanjima.

Međutim, zabrinutost za Džona i Lois Mekalou pojavila se u septembru 2023. godine - tada je ljekar opšte prakse iz njihove registrovane ordinacije izrazio zabrinutost, a tim za zaštitu u Еseksu je prijavio slučaj policiji.

Ljekar nije vidio par već neko vrijeme i rekao je da Džon Mekalou nije preuzeo lijekove niti dolazio na zakazane preglede.

Otkriveno je da je Mekalou često otkazivala termine, koristeći niz izgovora kako bi opravdala očevo odsustvo.

Policija je saopštila da je prvo pokrenuta istraga o nestalim osobama. Mekalou je lagala policajce, tvrdeći da su joj roditelji na putu i da će se vratiti u oktobru.

Istraga se ubrzo pretvorila u istragu ubistva, a kada je policija provalila u kuću u Pomp Hilu 15. septembra 2023. godine, Mekalou je priznala da su tijela njenih roditelja u kući i da ih je ona ubila.

Еvo kada se Đoković bori za finale Šangaja

Еvo kada se Đoković bori za finale Šangaja

Na snimku koji je policija objavila, Mekalou je sa lisicama na rukama rekla policajcima: "Znala sam da će do ovoga na kraju doći".

Rekla je da je sipala "nešto" u piće svog oca i da je njegovo tijelo stavila ispod kreveta u prizemlju, dok je majčino tijelo stavila u ormar na spratu.

Mekalou, nakon što je uhapšena pod sumnjom za dvostruko ubistvo, rekla je policajcu:

"Ohrabrite se, bar ste uhvatili lošu osobu."

Dodala je: "Znam da ne djelujem 100% zlo."

U policijskoj stanici, rekla je policajcima gdje se nalazi kuhinjski nož, koji je opisala kao "oružje za ubistvo", i čekić za koji je rekla da "na njemu još ima krvi".

Da li je konačno riješena najveća misterija Bitkoina

Da li je konačno riješena najveća misterija Bitkoina

Policija iz Еseksa saopštila je da su pronađeni dokumenti na adresi koji su "prikazali sliku žene koja je očajnički pokušavala da spriječi roditelje da otkriju dubinu finansijske rupe koju je nastavila da kopa, dok im je davala lažne nade u vezi s svojim zaposlenjem i budućim planovima."

Prilikom izricanja kazne, sudija je rekao optuženoj da je prije ubistava imala dugove od gotovo 60.000 funti i da je "isplela i održavala" "razrađenu, opsežnu i dugotrajnu mrežu obmane" mjesecima i godinama.

Sudija Džastis Džonson opisao je njene postupke kao "grubo kršenje povjerenja koje treba da postoji između roditelja i djece."

"Siguran sam da je glavni motiv za oba ubistva bio da spriječiš roditelje da otkriju da si ih krala i lagala, te da uzmeš novac koji je bio namijenjen njima", rekao je sudija.

Mekalou, koja ima plavu kosu do ramena i nosila je ljubičasti gornji dio, klimnula je glavom sudiji prije nego što su je sproveli u ćeliju.

Bio sam u predvorju smrti: Milanova ispovijest će vas nagnati na razmišljanje

Bio sam u predvorju smrti: Milanova ispovijest će vas nagnati na razmišljanje

Kristina Agnju, branilac Mekalouove, rekla je sudu da optužena "kaže da je srećnija u zatvoru nego što je bila napolju."

Detektiv-inspektor Rob Kirbi iz policije u Еseksu izjavio je:

"Virdžinija Mekalou je hladnokrvno ubila svoje roditelje".

"Njeni postupci su bili promišljeni, pažljivo isplanirani i izvedeni na način da što duže prikrije ono što je učinila. Ovo su bili postupci nekoga ko je uzeo vrijeme da isplanira i izvrši ubistvo svojih roditelja u cilju samoočuvanja i lične koristi, prije nego što je godinama živio u blizini tijela svojih žrtava", dodao je.

"Tokom naše istrage, prikupili smo sliku o ogromnim nivoima prevare, izdaje i finansijskih malverzacija u koje je bila uključena. To je bilo šokantno i monumentalno. Mekalou je lagala o gotovo svakom aspektu svog života, održavajući predstavu kako bi prevarila sve oko sebe i očigledno iskoristila dobrotu svojih roditelja. Ona je inteligentna manipulatorka koja je izabrala da ubije svoje roditelje bezdušno, bez razmišljanja o njima ili o onima koji nastavljaju da pate zbog njihovog gubitka", nastavio je detektiv.

Ponovo aktivne SMS prevare: Ako dobijete ovakvu poruku, ne otvarajte je

Ponovo aktivne SMS prevare: Ako dobijete ovakvu poruku, ne otvarajte je

Nikola Rajs, specijalni tužilac za Krunsko tužilaštvo (CPS), rekla je:

"Mekalou je hladnokrvno i brutalno ubila oba svoja roditelja prije nego što je sakrila njihova tijela u improvizovane grobnice u njihovom domu. Provela je naredne četiri godine manipulišući i lažući članove porodice, medicinsko osoblje, finansijske institucije i policiju, trošeći novac svojih roditelja i stvarajući velike dugove na njihovo ime".

"Ovo je bio zaista uznemirujući slučaj, koji je iza sebe ostavio trag devastacije, i mogu samo da se nadam da će današnja presuda pomoći onima koji su voljeli i brinuli o Lois i Džonu da počnu da se oporavljaju", zaključila je tužilac Rajs, prenosi "Telegraf".


(Foto: Policija Еseksa)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: