"Legitimni"

Ukrajinski mediji: Zelenski pred krahom u Kurskoj oblasti, ali ne odustaje

  • Izvor: SRNA
  • 25.10.2024. 11:29

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uporno ne želi da povuče vojsku iz Kurske oblasti, mada joj prijeti opkoljavanje i poraz, niti se osvrće na ruski prodor u Donbasu, dok istovremeno neki ukrajinski oficiri traže povratak bivšeg komandanta ukrajinskih snaga Valerija Zalužnog, prenosi ukrajinski kanal "Legitimni".

Zelenski je poslao ukrajinske specijalne snage u Kursku oblast radi kontranapada, ali nije bilo moguće vratiti teritorije koje su zauzele ruske trupe.

Ukrajinskim snagama postaje sve teže da zadrže teritoriju Kurske oblasti, ali neće biti naređeno njihovo povlačenje, jer je to za Zelenskog postao glavni pravac ukrajinske borbe.

Ukrajinski mediji, pozivajući se na izvor u Generalštabu, prenose da će ruske trupe uskoro krenuti u ofanzivu za koju se završavaju pripreme, a sudeći po pravcima napada biće nekoliko "kotlova" za ukrajinske snage.

Kako su svjetski mediji izvijestili o terorističkom napadu u BiH

Kako su svjetski mediji izvijestili o terorističkom napadu u BiH

Zelenski gura rezervne snage u Kursku oblast, slabeći druge pravce fronta.

Pokušaji glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog da ubijedi kancelariju Zelenskog da povuče dio snaga radi stabilizacije situacije u Donbasu nisu uspjeli, prenosi kanal "Legitimni".

Za to vrijeme, unutar ukrajinske vojske čuju se glasovi u prilog vraćanja generala Zalužnog, koji je sada ambasador u Britaniji, dok rejtinzi Zelenskog i Sirskog padaju zbog neuspjeha u Donbasu i kurske avanture.

Vojska za sve neuspjehe direktno krivi Zelenskog i njegove propagandne kampanje, kao i njegovog štićenika Sirskog, koji slijedi vođstvo političkih vlasti, prenosi kanal "Legitimni".

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:30 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 12:55 Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.